Economisirea spatiului in amenajarile interioare a devenit un criteriu de achizitie din ce in ce mai important in randul celor care isi renoveaza locuintele, in special baile,  potrivit reprezentantilor Hornbach.

Astfel, clientii Hornbach au preferat in numar mare lavoarele montate pe blat si cele incastrabile. De asemenea, cabinele de dus castiga teren si de multe ori sunt alese modele care vin cu functii suplimentare.

Lavoar si mobilier rector “Cel mai mare numar de piese vandute in 2014 din categoria obiectelor sanitare a fost cel al vaselor de toaleta asezate, urmate la mica distanta de cele suspendate. In ordinea vanzarilor, au urmat cabinele de dus complete”, a declarat Mugurel – Horia Rusu, directorul general al Hornbach Romania.

Potrivit acestuia, este important de mentionat ca atunci cand nu sunt conditionati de un buget prestabilit, din ce in ce mai multi clienti aleg produse care beneficiaza de tehnologie moderna, cum este cazul vaselor de toaleta fara rama de clatire. In ceea ce priveste caracteristicile acestora, specialistii de la Hornbach au observat o inclinare a clientilor catre produsele cu un design modern, precum cele care prezinta forme in colturi sau perfect rotunde.

Analizele Hornbach au aratat ca, odata cu schimbarea vasului de toaleta si a cazii sau a cabinei de dus, romanii inlocuiesc deseori atat bateriile, cat si mobila de baie, insa foarte rar continua procesul de renovare si prin inlocuirea placilor ceramice.

In luna februarie, Hornbach organizeaza in incinta tuturor magazinelor din tara expozitii speciale in cadrul carora va fi prezentata gama obiectelor sanitare.