Hornbach, unul dintre  principalii retaileri locali de materiale de constructii si gradinarit, a identificat patru stiluri de amenajare care definesc tendintele sezonului toamna / iarna in amenajarea locuintei. Tendintele definite  au la baza culori diverse, de la nuante neon si stralucitoare, la nuante de bej sau verde inspirate de natura, dar cuprind si albastru sau auriu.

„In acest sezon, accentele din locuinta cad, in functie de stilul ales, pe decoratiuni ce creioneaza o atmosfera SF, mobilier realizat din otel, forme elegante si materiale luxuriante. Acest sezon imbina elemente ce creeaza de la ambiente simple si relaxante, pana la unele pline de viata si energie”, a spus Mugurel – Horia Rusu, director general al Hornbach Romania.

„Electric Feeling“ – Energie cosmica pentru tineri

Tinerii au o pasiune pentru viitor, iar acest lucru este exprimat prin designul extrem de futurist. Metale,  efecte de neon stralucitoare, elemente fosforescente si culori care se imbina indraznet, toate acestea definesc ambianta unei locuinte ce urmeaza acest stil. Aici tinerii pot locui, pot invata si pot petrece in voie.
Se poarta fototapetele cu efecte “galaxy”, globurile disco ce disperseaza lumina si sunetul, toate asigurand acel „Electric Feeling“. Pe langa nuantele metalice, acest stil de locuinta aduce si culori precum albastru cosmic sau negru cu reflexii albastre, dar si un roz sau rosu intens. Puse la un loc,
aceste elemente aduc in casa atmosfera de science-fiction atat de intalnita in noua generatie.

„City Comfort“ – Un stil simplu de viata … si de locuit

Stilul de locuinta „City Comfort“ este lipsit de ornamente suplimentare. Simplu, bine definit si ordonat, acesta reflecta un stil de viata practic si elegant. Culorile inspirate din natura, cum ar fi bejul nisip sau gri-urile diverse se armonizeaza cu nuantele puternice de albastru precum “cyan” sau “thunderstorm”.  Materialele utilizate se evidentiaza prin transparenta si o anumita duritate. Spre exemplu sunt indicate  birourile din otel si sticla. Accentele calde inca pot fi obtinute cu ajutorul pernelor, cuverturilor si covoarelor.

„Deco Modern“- “Glamour” si caldura

Metalul vopsit este elementul central al acestui stil de locuinta sobru. In ceea ce priveste articolele de  mobilier, „Deco Modern“ reinvie arta, decoratiunile anilor ‘20 si ’30 si formele de frunza de palmier si modelele ovale, rotunjite care indica stilul de viata monden.
Formele elegante, materialele luxuriante, culorile puternice ce confera spatiului un “glamour” special.  Nuantele calme, estompate precum rozul pal sau griul sunt intercalate cu nuante usor incitante, precum auriu sau cupru ce emana caldura.

„Nature Relax“ – Start pentru reincarcarea bateriilor

In „Nature Relax“, bucataria, sufrageria si camera de zi sunt un spatiu primitor pentru familie, care  atrage foarte multa lumina. Plansee late de lemn, materiale naturale si un semineu asigura si mai mult confort in acest refugiu vital, care invita la un moment de reincarcare a bateriilor. Trei nuante de verde – o nuanta calda de kaki care alterneaza in straturi, o nuanta calda de Gingko si un verde puternic ca iarba – si nuantele calde de pamant domina ambianta confortabila a locuintei. Nuanta calda de toamna a frunzelor produce accente deosebite.