Magazinul de mobilier IKEA a retras de la vanzare paturile de copii KRITTER fabricate intre 1114 si 1322 si SNIGLAR datate de la 1114 la 1318 pentru ca testele au aratat ca a existat un defect de fabricatie al barei de metal. Clientii din Romania care au achizitionat produsele cu aceste detalii inscrise pe eticheta de pe tablia de la capul patului sau pe cea de dedesubtul cadrului vor primi gratuit un set de reparatii.

Acestia trebuie sa sa contacteze departamentul relatii clienti pe adresa de email info.bucuresti.ro@IKEA.com sau la numarul de telefon 0746 MYIKEA (0746.69.45.32) pentru a primi gratuit un set pentru reparatie. Setul de reparatie include o bara solida metalica de diametru 10 milimetri, garnituri pentru atasarea barei la tablia laterala, doua imbusuri si instructiuni de inlocuire a barei metalice.

Numai paturile KRITTER si SNIGLAR cu data fabricatiei mentionata mai sus sunt afectate de aceasta decizie de rechemare pentru reparatii. Acestea pot fi folosite in deplina siguranta cata vreme bara metalica nu este rupta. Decizia de a rechema aceste produse pentru reparatii a fost luata ca o masura de a preveni orice risc de producere a vreunui incident si de a evita remedierea posibilelor urmari.

Magazinul IKEA din Bucuresti a vandut 2.939 de paturi KRITTER si SNIGLAR.