Reteaua de librarii Carturesti si-a inaugurat libraria-emblema in Centrul Vechi al Bucurestiului: Carturesti Carusel. Arhitectura edificiului, zona in care este pozitionata si conceptul acesteia o pozitioneaza din start in topul librariilor din Romania.

Situata pe strada Lipscani, la numarul 55, libraria se intinde pe sase niveluri, insumand 1.000 de metri patrati.

Aceasta va gazdui peste 10.000 de volume,  un spatiu multimedia la subsol, o galerie dedicata artei contemporane la primul etaj si un bistro la ultimul etaj.

<iframe width=”640″ height=”360″ src=”https://www.youtube.com/embed/prea3S96DHY?feature=player_detailpage” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Edificiul, monument istoric,  dateaza din secolul al XIX-lea. A intrat in posesia familiei de bancheri Chrissoveloni in 1903, iar, in perioada comunista, a fost confiscat si transformat in magazinul Familia. Dupa 1990, imobilul a fost recuperat si reabilitat de proprietarul actual, Jean Chrissoveloni.

Pentru ca libraria sa arate in forma actuala s-a tinut cont de arhitectura existenta, dupa cum a explicat Adrian Cancer, reprezentant al biroului de arhitectura Square One, care s-a ocupat de reabilitarea cladirii.
Acesta a mentionat ca nimic nu a fost cumparat, totul a fost manufacturat, fiind vorba despre o executie “100% romaneasca”.

“Absolut tot ce vedeti aici este manufacturat, nu este nimic cumparat. Totul este facut, proiectat – de la nivel de concept pana la executie, implementare – in atelierele cu care lucram. Nu am achizitionat nimic. Este un brand 100% romanesc si este o executie 100% romaneasca”, a declarat Adrian Cancer.