Din bilanțul închirierilor Nordis din primele trei luni ale anului reiese că cele mai căutate zone din Nordul Capitalei au fost Pipera si Băneasa, urmate de Herăstrău (Șoseaua Nordului) și de Aviatorilor, Dorobanți, Primăverii.

Surpriză sau nu, bugetul a fost factorul determinant de selecție. Astfel, cele mai multe tranzacții s-au încheiat la bugete medii de 1.500 euro/lună în zonele de centru-nord și nord ale Capitalei. Cel mai mare buget de închiriere a unui apartament a fost de 2.400 euro/lună iar cel mai mic de 700 de euro/lună.

Cele mai tranzacționate proprietăți au fost cele cu 2-3 dormitoare(în cazul apartamentelor) şi cu 4-5 dormitoare (în cazul vilelor), toate încadrate în bugetul mediu de mai sus. În afară de chiria lunară, chiriașii au fost determinați să aleagă locuințe și în funcție de zonă, tipul de proprietate (apartament sau vilă) finisaje, mobilier, dar şi facilităţile oferite de proprietate sau complex.

„Pentru majoritatea chiriașilor prețul este cel mai important criteriu de decizie. Chiar dacă solicită să viziteze și proprietăți a căror chirie este peste bugetul lor declarat, decizia finală va ține cont în primul rând de preț și abia apoi de calitatea amenajărilor sau facilitățile oferite de complex sau proprietate. Există însă, mult mai rar, acei clienți pentru care bugetul este doar un parametru relativ. Pentru acest tip de chiriași contează suprafața utilă a spațiului, finisajele, mobilierul, dimensiunea teraselor și priveliștea și nu vor închiria proprietăți care nu se ridică la standardele lor”, afirmă Emanuel Poștoacă, General Manager, Nordis.