Printr-un interesant exerciţiu de marketing, Philip Morris România deschide publicului larg, spre vizitare, activităţi creative sau expoziţii, spaţiile din renumita vilă Oromolu, începând cu 22 septembrie.
Intrarea este liberă. Doar în cazul în care vin grupuri mai mari de persoane trebuie făcută rezervare.
Cumulat, camerele din vilă au peste 500 de metri pătraţi.
„Deja şi-au rezervat spaţii în anumite intervale orare din zilele care vin cei de la Sonoro, Bucharest Photo Festival, Art Fair Festival şi alţi creatori”, au declarat pentru Retailers.ro reprezentanţi ai QREATOR.
Cine este QREATOR? Aşa a fost „botezat” spaţiul din vila Oromolu. Mai precis, să spunem că IQOS tocmai a anunţat deschiderea oficială a spaţiului QREATOR, dedicat comunităţilor de creatori din România.
QREATOR by IQOS este o extensie a universului IQOS. Astfel că misiunea QREATOR pe scena locală este aceea de a pune la dispoziţia doritorilor un spaţiu colaborativ şi resurse tehnologice de top.
În 2016, Philip Morris România a adus tehnologia IQOS pe plan local, făcând parte din strategia inovatoare pentru produse cu risc scăzut. Lansat în Japonia în anul 2014, iar pe piaţa din România la finalul anului 2015, dispozitivul electronic IQOS este un produs destinat fumătorilor adulţi. Dispozitivul propune un nou mod de a utiliza tutunul – prin încălzire, fără ardere, fără fum, fără scrum şi cu mai puţin miros. HEETS sunt produsele din tutun care se folosesc împreună cu dispozitivul IQOS.
Vila este închiriată din primăvară de la proprietarul NEPI şi QREATOR este singurul chiriaş.
„Ne propunem să devenim locul geometric al creativităţii bucureştene, locul unde ideile prind formă, acţiunile capătă forţă şi vocile se aud mai puternic decât oriunde. Vrem să iniţiem cât mai multe punţi de dialog cu industriile şi comunităţile creative pentru că avem nevoie de susţinerea lor în efortul nostru de a revoluţiona industria tutunului şi, prin ea, întreaga societate”, afirmă Branislav Bibic (foto mai sus), Managing Director Philip Morris Trading.
Spaţiul este dispus pe două niveluri (parter şi etaj) şi structurat în opt camere.
La parter sunt camera tehnologiei şi camera pentru co-creare, precum şi un bar de re-energizare.
Etajul 1 are o cameră de dans şi film (dotată cu 28 de scaune Flux şi o oglindă mare care printr-o simplă apăsare pe un buton se poate face opacă pentru vizionarea de filme), o cameră de muzică, echipată cu instrumente muzicale (chitară electrică, baterie etc), o cameră de arte vizuale, unde doritorii se pot exprima prin intermediul fotografiei sau al picturii, o cameră de relaxare şi o cameră destinată experienţelor mereu în schimbare.
Toate camerele sunt echipate cu instrumentele necesare procesului de creaţie. QREATOR este gândit atât ca atelier, cât şi ca spaţiu de expoziţie.
QREATOR dispune şi de două zone IQOS Concept, unde fumătorii adulţi pot beneficia de sesiuni individuale de testare a produsului, asistenţă personalizată şi acces la cele mai recente lansări, ediţii limitate şi la o gamă largă de accesorii.
Program
Program (începând cu 22 septembrie) este de la ora 9 la 20 în zilele de lucru şi de la 10 la 21 în weekend. Pentru evenimente, programul va fi extins până la ora 23.30.
Locaţia dispune şi de parcare, în limita locurilor disponibile.
Pe scurt despre Vila Oromolu
Vila Oromolu face parte în prezent din ansamblul office Aviatorilor 8A, dezvoltat de New Europe Property Investments (NEPI).
Această vilă a fost reședința omului politic și fostului guvernator al BNR, Mihai Oromolu între 1922 şi 1926, fiind o lucrare de maturitate a arhitectului Petre Antonescu (1873 – 1965), construcție datată în anul 1927.
Arhitectural, clădirea este considerată un eclectism neoclasic cu influențe de manieră barocă și elemente art nouveau.
Imobilul a fost naționalizat în anul 1956 și apoi trecut în administrarea I.L.L. Raion Stalin. Apoi, între anii 1958 și 1990 a trecut sub administrarea ICRAL Herăstrău şi a fost reamenajată ca locuință de protocol. După 1990, ICRAL Herăstrău se reorganizează ca SC Herăstrău Nord SA. Apoi, imobilul reintră în posesia urmașilor lui Mihai Oromolu, Constantin Ion Oromolu și Micaela Constanța Totoescu Oromolu.
Între 1997 și 2004, după mai multe acţiuni în Instanță, în vederea clarificării regimului juridic de proprietate asupra imobilului, acesta este nefuncțional, neasigurandu-i-se o protecție eficientă.
În anul 2004, imobilul intră în proprietatea unei companii controlate de omul de afaceri Alexander Hergan. Acesta avea atunci în plan să construiască acolo un turn de birouri. În februarie 2009, un incendiu puternic avariază parțial imobilul.
În anul 2012, NEPI preia imobilul în contul unei datorii pe care o avea de recuperat de la Avrig 35, grup de companii controlat de omul de afaceri Hergan.