După ce s-a remarcat în calitate de sponsor al Craft Beer Festival 2017, Kaufland continuă să se implice în organizarea de evenimente menite a fermeca gusturile consumatorilor și aduce, în premieră la București, festivalul Street Food care s-a bucurat de succes în toată țara. Evenimentul va avea loc de vineri până duminică (3-5 noiembrie), în parcarea magazinului de pe bd. Barbu Văcărescu.

Evenimentul găzduit de magazinul Kaufland de la marginea frumosului cartier bucureștean Floreasca este cel care practic a lansat moda acestui tip de evenimente, modă preluată cu succes de mulți întreprinzători privați, dar și administrații locale, care nu s-au sfiit să „cloneze” inițiativa și să atragă cetățenii prin parcuri oferind acces gratuit la eveniment.

Street Food Festival a avut loc pentru prima dată în 2016, la Cluj-Napoca, iar succesul l-a plimbat imediat prin Oradea și Iași. În acest an, festivalul s-a organizat și pe la Sibiu, Arad, Brașov, Alba-Iulia, Bacău și Timișoara, iar acum ajunge în București, „livrat” de Kaufland.

27 de vendori vor popula generoasa parcare Kaufland, unde accesul publicului este gratuit. Vizitatorii vor avea ocazia să savureze preparatele speciale ale unor bucătari celebri, precum Chef Foa, Cătălin Jernoiu și Nicu Crăciun. Chef Foa va participa la eveniment cu deja faimosul său Foa’s Pastrami – piept de vită scos din „brine„ după 7 zile. Chef Nicu Crăciun de la Cimbru gătește sandwich-uri numai cu pâine cu maia proaspătă, vită de cea mai înaltă calitate și sosuri artizanale în combinații neașteptate. Robert Petrescu, câștigătorul ediției Masterchef din 2017, va fi prezent cu food truck-ul său specializat în mâncare de stradă niponă, iar Camionetta va găti „pizza napoletana vero” la un cuptor pe lemne de două tone care ajunge la temperaturi de 500 de grade. Chef Cătălin Jernoiu, care gătește de la vârsta de 16 ani și artizanul din spatele Zahana 33 Grill, va participa de asemenea la eveniment cu binecunoscutele sale preparate la grătar.

Festivalul are program zilnic de la orele 12 la 23, iar în fiecare seară vor fi și concerte. Astfel, vineri cântă Soul Serenade și Mihail, sâmbătă Next Ex, Soundopamine și Firma, iar duminică Are You Anywhere și Otherside. Dacă numele de pe scenă nu atrag la prima vedere, cu siguranță asta este pentru că adevăratele vedete sunt mâncărurile. Dar cine știe? Oricum, lista completă a vendorilor din cadrul Street Food Festival Barbu Văcărescu se prezintă astfel: Stradale, Kaufland Bus, Home Garden Food Truck by Food Squad, Mr. Cannoli, Cimbru, Elemozsia, Camionetta, La Nu Știu Cine, Arrosticini, Meat Busters, La Finca Alioli, Nori Yakitori, Das Grillmobil, Crush Wine Bar, Prosecco Van, Drunken Squid, Smokin Pig, Cot Cot, Delicii Pe Roți, Naked Potato, Ză German, Big John, Burger Van, Fritto Van, Jernoiu BBQ, Steakaway, Cat Wok.