Locuitorii din Râmnicu Vâlcea se bucură astăzi de inaugurarea Shopping City Râmnicu Vâlcea, primul centru comercial full concept din regiune, dezvoltat de NEPI Rockcastle, lider pe piața imobiliară de retail din Europa Centrală și de Est. După o investiție de 40 de milioane de euro, proiectul găzduiește o ofertă generoasă de peste 70 de spații comerciale pentru toate categoriile de vârstă și interese, pe o suprafață închiriabilă de 27.900 metri pătrați, și generează peste 700 locuri de muncă pentru județul Vâlcea. Pentru vizitatori, centrul comercial a pregătit un program special de spectacole și oferte.

În urma uneia dintre cele mai mari investiții din județ, noul centru comercial își primește astăzi vizitatorii în cea mai modernă destinație de shopping și divertisment din regiune. Noul centru comercial găzduiește o ofertă generoasă de branduri internaționale și locale, pentru toate categoriile de vârstă și interese: modă și accesorii, beauty, articole sportive, tehnologie, home&deco, jucării și produse pentru copii. Mai mult, vizitatorii au parte și de un food court extins, cu experiențe culinare pentru toate gusturile, precum și de multiple spații de divertisment: loc de joacă, cazino și o terasă exterioară, cu vedere unică spre râul Olt, pentru petrecerea timpului liber și evenimente.

Printre magazinele care își așteaptă clienții se numără New Yorker, Deichmann, Hervis, Altex, DM, Marionnaud, Jysk, Noriel, Top Shop, Various Brands, Bigotti, Gloria, Atmosphere, Marelbo, Paolo Botticelli, Benvenuti, English Home, Optiplaza, Anna Cori, Bijuteria Stil, Sport Vision, Orsay, Douglas, Gatta, Takko, Gerovital, Office Shoes, Optiblu, Meli Melo, Penti, Vitamix, Pro Beauty Shop, Splend’or, TUI, CCC, PEPCO, Sensiblu, Yves Rocher, Fresh Clean, Credit Amanet, IQ Box, Inmedio, RCS & RDS, Silka, Animax, Arsis, Cremeria Marco, Max Bet, Energy Kids, Zvon Café, Picior de Plai, Help Net, Contakt, KFC, Salad Box, Dabo Döner, Pizza Romana, Casa Românească și Spartan.

Mai mult, cu ocazia inaugurării, centrul comercial a pregătit pentru vizitatori oferte speciale, tombole cu premii și reduceri de până la 75% la branduri precum New Yorker, Atmosphere, Orsay, Anna Cori, English Home, Optiplaza, Douglas, Yves Rocher, Meli Melo, Gerovital, Optiblu, Gatta, Penti, CCC, Jysk, Deichmann, Sport Vision, Penti, Various Brands sau Noriel. Surprizele și evenimentele speciale vor continua pentru vâlceni pe 9 decembrie, cu un spectacol susținut de Lidia Buble și Andra, iar pe 10 decembrie, Gașca Zurli  îi va aștepta pe cei mici cu distracție și voie bună.

„Marcăm astăzi inaugurarea Shopping City Râmnicu Vâlcea, un centru comercial de care suntem extrem de mândri și care conturează un an cu multe proiecte de anvergură pentru NEPI Rockcastle. Decizia de a investi în Râmnicu Vâlcea se datorează potențialului semnificativ al întregii regiuni și este o dovadă clară a angajamentului nostru de a dezvolta piața de retail din România. Shopping City Râmnicu Vâlcea nu este doar unul dintre cele mai importante centre comerciale din portofoliul companiei noastre, dar și cel mai important mall din regiune, prin oferta comercială și designul modern al clădirii. Este mall-ul de care sunt sigur că se vor bucura toți vâlcenii.”, spune Sebastian Mahu, Head of Asset Manager în cadrul NEPI Rockcastle.

Alături de brandurile inaugurate de Shopping City Râmnicu Vâlcea, astăzi își deschide porțile și hipermarketul Carrefour, cu o gamă de peste 50.000 de produse, o suprafață de vânzare de 7.500 de metri pătrați și 300 de angajați, fiind astfel unul dintre cei mai importanți angajatori din oraș.

„Ne bucurăm să ne implicăm în viața comunității din regiunea Vâlcea cu cel mai nou şi inovator concept de hipermarket, în care locuitorii pot găsi într-un spațiu modern și prietenos tot ceea ce au nevoie, sub același acoperiș. Oferim o nouă experiență de cumpărături, dintr-o gamă de peste 50.000 de produse, la cele mai înalte standarde de calitate. Nu lipsesc soluțiile inovatoare, atât pentru cei mari, cât şi pentru cei mici, precum locul de joacă special amenajat lângă <<CASA FAMILIEI>> sau case de marcat <<SELF CHECK-OUT>> pentru mai multă rapiditate, wifi gratuit în magazin și spații dedicate încărcării telefoanelor mobile de la acumulatori externi în zona specială de snacking, unde se pot relaxa şi unde pot beneficia de produse de fabricaţie proprie. De asemenea, punem la dispoziția vâlcenilor o paletă variată de servicii financiare simple și rapide, totul pentru o viață mai bună”, a declarat Cătălin Samara, Director Marketing, Digitalizare și IT Carrefour România.

Unicitatea proiectului Shopping City Râmnicu Vâlcea este dată și de designul și arhitectura moderne, materialele de calitate superioară și de dotările de ultimă generație. Centrul comercial este aliniat celor mai înalte standarde aplicate de NEPI Rockcastle tuturor proiectelor de retail dezvoltate până acum. Intrările impresionante și lumina naturală obținută datorită luminatoarelor de mari dimensiuni, integrate în acoperișul clădirii, sunt câteva dintre elementele care fac din Shopping City Râmnicu Vâlcea un centru comercial unic în regiune. Suplimentar, centrul comercial a investit în facilitarea accesului vizitatorilor prin montarea de sensuri giratorii și prin construcția unui drum de legătură cu patru benzi.

Shopping City Râmnicu Vâlcea este poziționat pe malul râului Olt, pe Strada Ferdinand, nr. 38A și este construit pe un teren de aproximativ 12 hectare, oferind aproximativ 1.000 de locuri de parcare ușor accesibile.

NEPI Rockcastle, companie listată la Bursa de Valori din Johannesburg și la Euronext Amsterdam, este cel mai mare investitor imobiliar de retail din Europa Centrală și de Est, după capitalizarea bursieră. Compania investește în dezvoltarea activelor imobiliare din piețe competitive din Europa Centrală și de Est, ocupând poziții de top în țări, precum România, unde este cel mai mare deținător de proprietăți de retail, Polonia, Slovacia, Ungaria, Croația, Cehia, Serbia și Bulgaria.

Din portofoliul românesc al companiei fac parte Mega Mall, Promenada, Vulcan Value Centre, Shopping City Timișoara, City Park Mall of Constanţa, Ploiești Shopping City, Brăila Mall, Shopping City Galaţi, Shopping City Târgu-Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Deva, Shopping City Râmnicu Vâlcea, dar şi alte centre comerciale în țară. NEPI Rockcastle deţine şi clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView, Aviatorilor 8 în Bucureşti, City Business Centre în Timişoara şi The Office în Cluj.