Rețeaua Diverta se extinde şi în Centrul Vechi al Capitalei, prin deschiderea Diverta Lipscani. „Următoarele deschideri din acest an vor fi în centrul Colosseum din Chitila, în Piaţa Unirii din Cluj şi în Iulius Mall Cluj Napoca”, a declarat pentru Retailers.ro Amalia Buliga, CEO Diverta.

Reţeaua are acum 27 de librării. Întrebată de Retailers.ro dacă vor mai ajunge la 120 de librării, ca în perioada dinaintea crizei, Amalia Buliga (foto mai jos) a răspuns: „Acum o luăm mai încet, suntem mai realişti. O să deschidem 3-4 unităţi pe an”.

Revenind, noul spațiu de pe Lipscani, care este foarte aproape de concurentul Cărtureşti, are o suprafață de 2.500 de metri pătrați şi a presupus o investiție de 300.000 euro.

„E un concept diferit de cel al Cărtureşti. Cartea reprezintă doar un sfert din produse şi, în general, gama noastră de produse e diferită de a concurenţilor. De asemenea, ne adresăm unor clienţi diferiţi. Şi să nu uităm că atunci când aveam Diverta în fostul magazin Eva, tot aşa aveam concurenţă aproape dar am dus-o bine şi noi şi… concurenţa”, a declarat Octavian Radu (foto mai jos), fondatorul şi proprietarul Diverta.

„Ne propunem ca, într-un anume sens, această nouă unitate să fie un fel de flagship pentru Reţeaua Diverta. Pe lângă gama completă de produse și servicii, Diverta Lipscani este o destinație de cadouri și un loc în care îți poți petrece timpul liber, fie că preferi să citești, să savurezi o cafea, să urmărești un spectacol de teatru sau să experimentezi realitatea virtuală”, a declarat Amalia Buliga.

Diverta Lipscani, spațiul în care îți poți petrece timpul liber

Noul spațiu se desfășoară pe patru niveluri – subsol, parter, etajele 1 și 2. Diverta se află la parter și la etajul 1, pe o suprafață de 1.600 de metri pătrați, la etajul 2 se află Artist Café (300 de metri pătrați), un spațiu în care vor avea loc evenimente culturale. La subsol se va afla, începând din luna mai, un spațiu dedicat realității virtuale, pus în funcțiune de către Gateway VR Studio, care se va întinde pe 200 de metri pătrați.

Pe lângă zonele deja consacrate, cum ar fi Carte, Papetărie, Cadouri, Jocuri și Jucării, Diverta Lipscani mai cuprinde și zone noi, special create pentru cei aflați în trecere prin Centrul Vechi al Capitalei.

În interiorul raionului de carte sunt zone în care clienții își pot petrece timpul liber, se pot relaxa, pot bea o cafea și, bineînțeles, pot răsfoi o carte. Fiind plasat într-o zonă intens vizitată de turiști, la parter se află și o zonă dedicată suvenirurilor cu specific românesc, denumită „Îmi place România”.

Pentru mai mult dinamism, spațiul include și zone dedicate experiențelor, cum ar fi cea de testare a dronelor, de mixed reality, un loc în care vizitatorii pot pătrunde în lumea realității virtuale, DJ Booth – un loc în care tinerii DJi sunt așteptați să pună muzică, o zonă de boardgames – cu cele mai populare jocuri de societate.

Conceptul noului spațiu: #plinideviață

Conceptul noului spațiu – #plinideviață – a pornit de la faptul că Diverta Lipscani este mai mult decât o simplă librărie, este un concept store în care tot timpul se întâmplă ceva, fie că este vorba despre seri cu muzică, întâlniri ale pasionaților de lectură, ateliere pentru părinți și copii, spectacole dedicate iubitorilor de artă și nu numai. Conceptul este vizibil în amenajarea spațiului Diverta Lipscani, care îmbină o grafică dinamică, redată prin culori îndrăznețe, cu mobilierul simplu și minimalist, care pune în evidență gama bogată de produse.

Prima dintr-o serie de investiții

Noul spațiu a presupus o investiție de 300.000 euro, care este prima dintr-o serie de investiții planificate de Diverta. Pe parcursul acestui an, rețeaua Diverta se va extinde cu încă trei librării, două în Cluj-Napoca și încă una în București.

Despre Diverta

Diverta este un brand 100% românesc, care se află de 20 de ani pe piața locală de retail. La ora actuală, rețeaua Diverta cuprinde 27 de magazine proprii, în București și în marile orașe, care se desfășoară pe o suprafață totală de retail de aproximativ 9.000 de metri pătrați.