Începând cu 1 aprilie 2018, Dana Constantinescu a devenit primul român numit la conducerea GSK România în calitate de Director General.

Dana preia acest rol de la Andre Vivan da Silva, care a fost promovat anul acesta Vicepreședinte și Cluster Area Director pentru GSK Europa de Sud Est.

Cu o experienţă de 20 de ani în cadrul GSK, Dana Constantinescu (foto mai jos) va conduce echipa de management a GSK România cu obiectivul de a creşte accesul pacienților din România la medicamentele și vaccinurile sale, de a continua dezvoltarea business-ului și de a alinia strategia locală cu cea a grupului GSK.

Ea preia de la 1 aprilie 2018 rolul de Director General al diviziei de produse farmaceutice în România, fiind promovată din poziția de Corporate Affairs, Communication and Vaccines Director.

În ultimul an, Dana a coordonat activitățile de Corporate Affairs, Market Access, Public Health și PR & Comunicare, precum şi echipa de vaccinuri. În plus, a fost responsabilă de elaborarea strategiei pentru îmbunătățirea accesului pacienților la medicamentele GSK, precum și de coordonarea și implementarea strategiei privind relaționarea cu partenerii externi la nivelul autorităților și a asociațiilor profesionale din care GSK face parte.

Absolventă a Universității de Medicină și Stomatologie Carol Davila din București, Dana are experiență  atât în domeniul medical, ca medic, cât și în industria farmaceutică. S-a alăturat echipei GSK în 1999, ca Reprezentant Medical, fiind apoi numită Medical Advisor, cu responsabilități pentru branduri cheie, precum Seretide.

De-a lungul carierei, Dana a ocupat funcția de Medical Affairs Manager, Medical & Regulatory Director, Business Unit Director pentru divizia Specialty Care (francizele de Respirator, Urologie, Oncologie și HIV), Therapy Area Lead Respiratory şi Corporate Affairs, Communication and Vaccines Director, începând din februarie 2017.

Despre GSK

GSK este una dintre cele mai importante companii din lume din domeniul farmaceutic și medical, a cărei activitate se bazează pe cercetare.

De la 1 ianuarie 2014, GSK România a încetat toate plățile directe către profesioniștii din domeniul medical și și-a asumat angajamentul de a promova o colaborare mai transparentă și mai echilibrată între industria farmaceutică și partenerii din sectorul sanitar.