Kaufland România a inaugurat o școală mobilă, în care îi ajută pe copii să învețe cum să mănânce sănătos, alături de specialiști. Akademia Kinderland este un spațiu în care copiii între 4 și 14 ani, alături de părinți, educatori sau profesori, sunt invitați să învețe de la specialiști ce înseamnă alimentația sănătoasă și care este importanța ei.

Akademia Kinderland este cel mai recent proiect de CSR al Kaufland România, inițiat de Asociația pentru Responsabilitate Socială Plan B. Cursurile sunt gratuite.

La Akademia Kinderland cei mici învață prin demonstrații, jocuri și imagini având ca suport mijloace butaforice, digitale și senzoriale. În acest mod, copiii pot să vizualizeze mecanismele de funcționare ale corpului uman în raport cu mâncarea, să afle cum să combine corect alimentele, să înțeleagă de ce trebuie să consume gustări sănătoase și să aleagă hrana vie în locul celei conservate, dar și să devină responsabili și să evite risipa alimentară.

Cei mici se pot transforma apoi în detectivi de zahăr sau pot vedea cât cântărește în efort fizic o mâncare nesănătoasă. ,,Cuburile poznașe” este jocul care le arată în ce fel este afectat creierul de consumul mare de zahăr, iar prin demonstrația ”tuburilor transparente” învață ce trebuie să aleagă dintre pâinea albă și cea neagră.

Programul școlii mobile Akademia Kinderland

Pe parcursul a șase luni, Akademia Kinderland va poposi în parcările mai multor magazine Kaufland, pentru a ajunge la cât mai mulți copii.

  • Prima oprire, între 13 septembrie și 30 octombrie, este în parcarea Kaufland Barbu Văcărescu (Str. Barbu Văcărescu, nr. 120-144).

Urmează parcările:

  • Kaufland Basarab, Șos, Orhideelor, nr. 46
  • Kaufland Mihai Bravu, Str. Răcari, nr 5
  • Kaufland Valea Cascadelor, str. Valea Cascadelor, nr. 3-5
  • Kaufland Odăi, șos. Alexandriei, nr. 152

 

Accesul se face pe serii de copii, prin urmare este necesară programarea vizitei, pe pagina de Facebook Akademia Kinderland sau la 0770.795.133.

Programul este de joi până sâmbătă, între orele 10 – 18, și duminică, între orele 11 – 17.  Accesul este gratuit.

,,Copilul obez de azi are risc ridicat de a deveni un adult obez cu probleme semnificative de sănătate, motiv pentru care este extrem de important să realizăm prevenția primară a obezității, prin adoptarea unui stil de viață sănătos încă de la vârste mici. Educându-i pe copii în acest sens, îi educăm pe părinți, de multe ori fiind nevoie să corectăm greșeli care se fac în alimentația celor mici din vina părinților”, a declarat dr. Cătălina Niculescu (foto mai sus), medic primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.250 de magazine în 7 țări și o rețea de 119 magazine în România.

Kaufland este a treia cea mai puternică companie din economia României, cu o cifră de afaceri de 10,09 miliarde lei (2.24 miliarde euro, la curs valutar 4,5 lei/euro) și rămâne liderul pieței de retail din România.

Peste 15.000 de români lucrau la Kaufland, în medie, de-a lungul anului trecut (+ 7% față de 2016).

Pentru anul 2018, Kaufland a dublat bugetul de investiții în expansiune și modernizare, la peste 200 de milioane de euro, expansiunea pe acest an însemnând şi deschiderea a 10 noi magazine, inclusiv în orașe de dimensiuni mici.