Lavazza Group va cumpăra divizia de băuturi a Mars, inclusiv sistemele de espressoare pentru birouri Flavia și Klix, mărci de top în segmentul de vânzări pentru birouri – Office Coffee Service (OCS) and Vending.

”Această achiziție (…) întărește poziția Lavazza Group pe segmentele de vânzări pentru birouri (OCS și Vending), ceea ce ne deschide oportunități semnificative de creștere și dezvoltare,” a spus Antonio Baravalle (foto mai jos), CEO Lavazza Group.

Vorbind despre acordul între cele două companii, Grant F. Reid, CEO/Office of the President al Mars, Incorporated a spus: ”Mars Drinks a fost mulți ani o parte importantă a business-ului nostru și, deși este întotdeauna dificil să te desparți de mărci puternice și de asociați și prieteni dragi, credem că acum este momentul cel mai bun pentru o schimbare. Suntem încrezători că această decizie de integrare în Lavazza, o companie cu care împărtășim aceleași valori și care este specializată pe segmentul de băuturi, va asigura diviziei noastre succes pe termen lung și va permite acesteia și asociaților ei să continue să se dezvolte.”

În acord cu strategia de consolidare la nivel internațional, Lavazza Group va achiziționa divizia de cafea a Mars din America de Nord, Germania, Marea Britanie, Franța, Canada și Japonia, inclusiv sistemele și unitățile de producție din Marea Britanie și Statele Unite ale Americii. Achiziția include unitatea de espressoare tip tabletop Flavia și unitatea de distribuitoare automate de cafea Klix, acestea având un număr mare de dispozitive instalate în toate piețele pe care sunt prezente, precum și un portofoliu extins de cafea și alte băuturi calde comercializate atât sub mărci proprii (ex. Alterra), cât și sub mărci licențiate. Divizia de băuturi care face obiectul tranzacției a generat în 2017 venituri de aproximativ 350 milioane dolari și are o echipă de aproximativ 900 de persoane.

Încheierea achiziției este estimată a se realiza până la finalul anului 2018, fiind supusă aprobărilor și procedurilor instituțiilor de reglementare.

Continuând direcția achizițiilor anterioare – Carte Noire și ESP în Franța, Merrild în Danemarca, Kicking Horse Coffee în Canada, NIMS în Italia șiBlue Pod Coffee în Australia –, Lavazza intenționează să-și întărească noile divizii adăugate în portofoliu, crescând astfel acoperirea tuturor segmentelor pieței de cafea, cu un accent special pe produsele Away-from-Home și intensificându-și astfel abordarea directă a consumatorilor.

Lavazza a primit consultanță din partea companiilor J.P. Morgan, Cleary Gottlieb Steen & Hamilton, PwC și The Boston Consulting Group. Mars, Incorporated a primit asistență de specialitate din partea BofA Merrill Lynch, Freshfields Bruckhaus Deringer LLP, KPMG LLP și Rabo Securities USA.

Despre Lavazza Group

Înființat în 1895 în Torino, prăjitorul italian de cafea este proprietatea familiei Lavazza de patru generații. Aflat printre cele mai mari companii de cafea de pe piață, Lavazza Group este prezent astăzi în peste 90 de țări prin subsidiare proprii sau distribuitori, 63% din venituri fiind generate de alte piețe decât Italia.

Lavazza are peste 3.000 de angajați care în 2017 au generat o cifră de afaceri de peste 2 miliarde de euro. Lavazza a inventat conceptul de blending – arta de a combina diferite tipuri de cafea provenite din arii geografice distincte.

Cu peste 25 de ani de experiență, Lavazza a fost de asemenea un pionier în producția și vânzarea de sisteme și tipuri de cafea porționată, fiind prima companie italiană care a oferit sisteme de espressoare cu capsule. Lavazza operează pe toate segmentele pieței de cafea: pentru acasă, away-from-home și produse pentru birouri, axându-se în permanență pe inovare în tehnologii și sisteme de consum al cafelei .

Despre Mars, Incorporated

Mars este o afacere de familie cu o istorie de peste 100 de ani care oferă diferite produse și servicii pentru oameni și animalele lor de companie. Cu vânzări de pesre 35 miliarde de dolari, compania este un jucător global care produce mărci precum: M&M’s®, Snickers®, Twix®, Milky Way®, Dove®, Pedigree®, Royal Canin®, Whiskas®, Extra®, Orbit®, 5™, skittles®, Uncle Ben’s® și Cocoavia®. De asemenea, Mars oferă servicii de medicină veterinară care includ spitalele pentru animale de companie Banfield®, Blue Pearl®, VCA® și Pet Partners™. Având sediul central în McLean, VA, Mars este operațională în peste 80 de țări.