10 tiruri cu marfă vor intra săptămânal, 3 pentru vânzările online şi 7 pentru magazinele fizice ale grupului, în depozitul nou deschis în Ştefăneştii de Jos de lângă Capitală de LPP, cel mai mare retailer de modă polonez.

Grupul, care are cinci branduri pe piaţa din România (Reserved, Sinsay, Mohito, Cropp şi House) şi-a propus să aibă 60 de magazine în România, până la finele anului.

Pe de altă parte, până la sfârșitul anului 2019, retailerul polonez de îmbrăcăminte intenționează să depășească 1 miliard de zloţi polonezi în vânzări online (curs de schimb:1 zlot polonez este aproximativ egal cu 1 leu, n.r). Altfel spus, o creştere anualizată de 60%. Targetul pentru anul 2021 este ca 20% din vânzările grupului să fie din comerţul online.

Primele cutii cu comenzi de la producătorul polonez de îmbrăcăminte au plecat deja din depozitul aflat chiar la marginea Bucureștiului. Datorită lansării centrului cu o suprafață de 22.000 de metri pătrați, LPP este acum în măsură să livreze comenzi clienților din sud-estul Europei imediat a doua zi după tranzacție. Din depozit vor pleca comenzile online pentru toate cele cinci mărci LPP: Reserved, Cropp, House, Mohito și Sinsay.

WDP, unul dintre liderii pieței românești de dezvoltare imobiliară, a fost responsabil de construcția facilității. Quehenberger Logistics, cu care compania colaborează de mai mulți ani, a devenit un partener strategic al LPP în gestionarea noului depozit. Încă din iulie 2019 au pornit primele colete de test din depozit.

„Am lansat un depozit în București, care va asigura livrarea comenzilor clienților români, chiar a doua zi”, declară Jacek Kujawa, Vicepreședinte LPP.

Datorită creșterii dinamice a comerțului electronic, compania a decis să-și extindă rețeaua de distribuție internațională. Centrul de fulfillment din România este al doilea depozit extern al companiei, pe lângă cel de la Moscova. După lansarea acestuia, spațiul total de depozit dedicat comerțului electronic în LPP a crescut la aproape 100.000 metri pătrați. Conform planului, în 2020 compania dorește să finalizeze o altă investiție în depozite străine prin lansarea centrului de fulfillment din Slovacia.

„În cazul comerțului electronic, în afară de atractivitatea colecției, rapiditatea livrării este de o importanță esențială pentru client”, adaugă Jacek Kujawa.

Centrele de fulfillment fac parte din rețeaua globală de aprovizionare și distribuție LPP. Toate elementele sistemului logistic al companiei sunt gestionate la nivel central. Componentele fundamentale sunt centrele de distribuție, spre ex. în Pruszcz Gdański, responsabile pentru gestionarea stocurilor și aprovizionarea magazinelor și a depozitelor dedicate comerțului electronic. Fiecare depozit LPP prezintă o standardizare specifică – atât în ceea ce privește dispunerea locației, stațiile de lucru, echipamentele de depozitare și implementarea unui sistem de operare coerent pentru toate depozitele. Acest lucru înseamnă că unitatea recent deschisă este concepută după modelul depozitelor existente LPP – atât din punct de vedere vizual, cât și din punct de vedere al procesului.

LPP SA este o afacere de familie poloneză și una dintre companiile de îmbrăcăminte cu cea mai rapidă evoluție din regiunea Europei Centrale și de Est. De peste 25 de ani, operează cu succes în Polonia și în străinătate, fiind o companie prezentă în 24 de ţări, inclusiv în capitale prestigioase precum Londra, Berlin, Tel Aviv sau Moscova. LPP SA gestionează cinci branduri: Reserved, Cropp, House, Mohito și Sinsay. Compania are o rețea de peste 1.700 de magazine, însumând o suprafață de peste 1 milion de metri pătrați și operează magazine online în 12 țări europene. Pe baza unui lanț de aprovizionare global, retailerul polonez de modă distribuie peste 200 de milioane de articole de îmbrăcăminte pe trei continente. LPP joacă un alt rol important, având peste 25 de mii de angajați în birourile și structurile de vânzări din Polonia, Europa, Asia și Africa. Compania este cotată la Bursa de Valori din Varșovia, index WIG20 și aparține prestigiosului index MSCI Polonia.