“Încheiem anul cu 84 de restaurante. Planurile sunt ca anul viitor să ajungem la 92 de unităţi, pentru ca în anul 2021 să ajungem, sper, la 100 de restaurante în România”, ne-a declarat Daniel Boaje, director general Premier Restaurants România, cu ocazia deschiderii restaurantului McDonald’s de pe Valea Cascadelor, din vestul Bucureştiului. Acesta este la momentul actual cel mai modern restaurant din România al reţelei, restaurant despre care vom intra în detalii în cele ce urmează.

În acest an vor mai fi deschise două unităţi, una în Satu Mare şi alta în Alba Iulia.

Pentru început însă, vom trece în revistă câteva dintre planurile de viitor pentru piaţa locală ale Premier Capital, fondul maltez de investiții care deține franciza McDonald’s în România, Malta, Grecia și Țările Baltice. Asta şi pentru că România este, de departe, cea mai importantă ţară a grupului, în ceea ce priveşte aceste restaurante.

Nu sunt vorbe mari. Vorbesc cifrele. Pentru ţările din regiune unde are franciza restaurantelor, obiectivul propus al Premier Capital este acela de a ajunge la un numar de 176 de restaurante până în 2021. Dintre care, în România ţinta pentru 2021 este de 100.

Cum merg însă afacerile? “Pentru acest an estimez o cifră de afaceri de peste 900 milioane de lei, adică o creştere anuală de 10%”, ne-a declarat directorul citat (foto mai sus).

Trafic

Întrebat de Retailers.ro despre restaurantele cu cei mai mulţi vizitatori, directorul ne-a răspuns: “Restaurantele din Craiova, Dristor, Ploieşti Nord şi Gara de Nord au depăsit deja un milion de clienţi în acest an şi probabil că până la finele anului vor fi şase restaurante care vor depăşi milion de clienţi anual. De altfel, McDonald’s are anual în România cam 90 de milioane de vizitatori, dintre care jumătate sunt la restaurantele sale din Capitală”.

Nu doar restaurante

Compania se uită şi la partea de Fundaţie: spre exemplu, construiesc casele Ronald McDonald’s. Există asemenea case la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu din Bucureşti, la Spitalul Louis Ţurcanu din Timişoara. “Sunt foarte optimist că în primăvară dăm drumul la construcţie la Sfânta Maria în Iaşi (la Spitalul ”Sf. Maria” din Iași va fi construită o casă destinată cazării părinților ai căror copii sunt internați în clinicile unității medicale, n.r.). Sper de asemenea ca în București, la Spitalul de Copii Marie Curie, să finalizăm autorizarea, pentru că avem deja proiectul şi suntem în proces de autorizare”, a adăugat Daniel Boaje.

Cel mai mare angajator

Cei de la McDonald’s vor avea probabil circa 5.500 de angajaţi până la finele anului, cifră care variază în funcţie de anotimp (de exemplu, vara sunt 6.500). Amintim că McDonald’s este cel mai mare prim-angajator din lume.

În 2018 a fost desemnat cel mai bun angajator pentru al cincilea an consecutiv, conform AON România.

Din cele 82 de restaurante, doar unul este acum în franciză – un restaurant McDonald’s din Galaţi. Au devenit franciză în anul 2016, dar la acel moment a existat un francizor care acum îşi continuă contractul. Astfel că restaurantul din Galaţi este la rândul său sub-francizat.

Investiţii în România

Au investit peste 900 milioane de lei (circa 200 milioane de euro) în România de la intrarea pe piaţă din urmă cu 24 de ani şi până în prezent.

Mai mult decât atât, compania are peste 300 de parteneri români. “Cel puţin în anii trecuţi, era valabilă afirmaţia că de fapt, la un loc de muncă de la McDonald’s se mai face un loc de muncă la unul dintre partenerii noştri. Probabil că această raţie se păstrează”, a declarat Daniel Boaje, răspunzând unei întrebări Retailers.ro.

Cel mai modern McDonald’s, deschis în vestul Bucureştiului

Premier Restaurants România a deschis sâmbătă cel de-al 37-lea restaurant din București, pe strada Valea Cascadelor, foarte aproape de Dedeman (vezi foto sus).

Noul restaurant oferă cea mai modernă tehnologie McDonald’s și a creat 75 de locuri de muncă, toate acestea în urma unei investiții de 9 milioane de lei.

Restaurantul cu numărul 82 din România şi al 37-lea din Bucureşti. Acesta are o suprafaţă construită de 470 mp, peste media de 400 mp a celorlalte restaurante McDonald’s din ţară. Cu tot cu locurile de parcare are o suprafată dedicată de 2.500 mp.

Investiţia în noul restaurant a fost de peste 9 milioane de lei (aproape 2 mil. euro). În întregul an 2019, compania a investit în România circa 70 milioane de lei şi îşi propune să păstreze acelaşi ritm de investiţie şi pe viitor, în România.

Restaurantul aduce experiența viitorului de la McDonald’s, conceptul care a revoluționat restaurantele McDonalds din întreaga lume. Sistemul Experience of the Future le permite clienților să comande mâncarea preferată foarte ușor folosindu-se de kiosk-uri la care își pot personaliza comanda, pot plăti cu cardul sau cash, la casa de marcat, și pot opta pentru Servire la Masă. Astfel, evită așteptarea la rând

Jumătate a restaurantelor vor avea până la finele anului acest sistem Experience of the Future iar în următorii doi ani vor avea acest sistem toate restaurantele McDonalds din România.

Cu prize pentru maşini electrice

Acesta este şi primul restaurant cu două borne de 22 kW pentru maşini electrice, prizele fiind cu încărcare rapidă (circa jumătate de oră, timp variabil în funcţie de mai mulţi factori, printre care şi modelul autovehiculului).

Cu chifle de la Titan

Fabrica de panificaţie Titan deserveşte deja restaurantele McDonald’s din 4-5 ţări. Fabrica de acolo produce aproximativ 100 milioane de chifle anual şi are 20 de angajaţi, unde aproape toată fabrica este automatizată. Acesta este doar unul dintre exemplele prin care eficienţa este corelată cu creşterea volumului, lucru care se întâmplă şi la restaurantele McDonald’s.