Starbucks, cel mai mare lanț de cafenele din lume, a deschis astăzi o cafenea în Gara de Nord, aceasta fiind şi prima cafenea deschisă într-o gară din România. Asta în timp ce în alte ţări din Vest, marea reţea aproape că-şi face intrarea pe respectivele pieţe deschizând în gările importante.

Aceasta este a 52-a cafenea Starbucks din România urmând ca luni, 23 decembrie, să deschidă în Mega Mall a 53 cafenea din România şi a 28-a din Bucureşti, aceasta urmând a fi ultima care se va deschide în acest an pe piaţa locală.

Întrebat de Retailers.ro care sunt planurile de deschideri pentru anul viitor, Ionuţ Lefter, District Manager în cadrul Starbucks în România a declarat că ritmul de deschideri ar putea fi chiar mai mare decât cel din anul în curs. Amintim că Starbucks încheie anul 2019 cu 8 noi cafenele deschise. Aceste 8 deschideri sunt în Cluj (în Platinia), Timişoara – Iulius Town, The Mark Bucureşti (clădiri de birouri tot aproape de Gara de Nord), Suceava, Iaşi, Gara de Nord, Sibiu Promenada Mall şi urmează luni în Mega Mall.

„Cafeneaua Starbucks din Gara de Nord are o suprafaţă de circa 175 mp mp însă e adaptată traficului din Gara de Nord, are două intrări, din interiorul gării şi din exterior”, a adăugat Ionuţ Lefter.

„Anul 2019 se încheie pentru noi cu două deschideri importante care ne consolidează prezența în București. Începând cu această lună, suntem prezenți în toate mall-urile importante din Capitală și în cea mai mare stație feroviară a României, Gara de Nord”, a declarat Karol Żuradzki, Director Regional pentru România, Bulgaria și Serbia.

Cu peste 25.000 de cafenele în întreaga lume, Starbucks este principalul prăjitor și distribuitor de cafea de specialitate din lume.

Despre AmRest

AmRest Holdings SE este unul dintre cei mai importanți operatori de restaurante din Europa, listați public. Portofoliul Grupului este format din cele patru branduri în franciză (KFC, Pizza Hut, Starbucks, Burger King) și cinci branduri pe care le deține (La Tagliatella, Blue Frog, Kabb, Bacoa, Sushi Shop). În prezent AmRest operează rețeaua de peste 2.100 restaurante în segmentele Restaurante cu Servire Rapidă și Restaurante Casual Dining din 26 țări: Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, România, Bulgaria, Serbia, Croația, Slovenia, Austria, Rusia, Spania, Portugalia, Franța, Germania, Armenia, Azerbaidjan, China, Belgia, Iran, Italia, Luxemburg, Arabia Saudită, Elveția, EAU, Marea Britanie.