Acţionarii Interfrig Pantelimon au aprobat vânzarea unui teren de 1.000 mp către Praktiker Real Estate pentru 476.000 euro plus TVA (taxare inversă), indică un document consultat de Retailers.ro.

Terenul este în oraşul Pantelimon de lângă Bucureşti iar pentru perfectarea şi negocierea tranzacţiei a fost împuternicit din partea Interfrig omul de afaceri Radwan Aktaa, director şi acţionar al companiei.

Amintim că brandul Praktiker a revenit recent la omul de afaceri Omer Süsli, care a declarat la finele anului trecut pentru ZF că la începutul anului 2020 speră să pună bazele unei alte reţele Praktiker.

Asta după ce în anul 2018, grupul britanic Kingfisher, unul dintre liderii pieţei de bricolaj şi amenajări interioare din Europa şi compania-mamă a Brico Depôt, a plătit circa 16 milioane de euro pentru cumpărarea magazinelor Praktiker România de la Omer Süsli.

Unitățile Praktiker au fost transformate după tranzacţia din 2018 în magazine Brico Depôt. Asta la 5 ani după ce tot Kingfisher a cumpărat în 2013 şi apoi au re-branduit 15 magazine Bricostore de la familia franceză Bresson tot sub marca Brico Depôt.

Revenind la omul de afaceri Omer Süsli, acesta a început de anul trecut să deschidă o nouă reţea de magazine de amenajări interioare, Homelux. Mai precis, în decembrie a fost deschis al treilea, în Value Center DN 1 în nordul Bucureştiului, după alte două deschise în Ploieşti şi Focşani.

Viitoarea reţea de magazine Praktiker, pe care speră să o deschidă încă din acest an omul de afaceri Omer Süsli urmează a fi, după spusele acestuia, difertă de reţeaua Homelux.