Avi Compact estimează că va încheia anul cu o creștere de peste 20% față de anul trecut, când cifra de afaceri a fost de 7,8 milioane euro.

De 14 ani compania este cel mai mare distribuitor Daikin din România, cu o cotă de piață de 20% din totalul acestor echipamente. Avi Compact oferă toată gama de echipamente Daikin, de la sisteme VRV la chillere, rooftopuri și agregate de tratare. Pe lângă calitate și fiabilitate, un alt mare avantaj competitiv al Daikin este că fabricile sunt în Europa și termenele de livrare sunt mult mai mici, comparativ cu livrările care ajung din Asia, cu termene cuprinse între 4-6 luni.

Portofoliul Avi Compact este format din segmentul rezidențial care contribuie cu 60% la realizarea cifrei de afaceri, segmentul comercial care aduce 30% și cel industrial 10%.

Printre cei mai importanți clienți din acest an se numără complexul hotelier ELDOMIR  Lacul Sărat, parcajul subteran Decebal pentru care s-au realizat instalațiile de ventilare și desfumare, două complexe rezidențiale din nordul Capitalei.

Dintre gamele de produse aflate în portofoliu, cea mai  mare creștere (de peste 50%) a fost înregistrată de pompele de căldură. Acestea sunt o soluție bună pentru casele a căror racordare la rețeaua de gaze este dificilă (case noi de vacanță sau aflate în zone mai izolate, pensiuni, cu o suprafață maximă de 300 mp). În plus, costul gazelor crește mai rapid comparativ cu cel al energiei electrice.

Pompele de căldură funcționează 65% cu energie regenerabilă extrasă din aer și 35% energie electrică, încadrându-se în clasa energetică A+++.

Pompele de caldura asigură răcirea pe timpul verii, încălzirea în perioada de iarnă și apa caldă de consum tot timpul anului.

Sezonul de vară a adus o creștere de 30% pentru vânzările de aer condiționat, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Aparatele din gama economy au fost cele mai bine vândute (Daikin Sensira), urmate de sistemele Daikin multisplit pentru persoanele fizice cu venituri medii și dezvoltatorii imobiliari. Clienții rezidențiali aleg în special aparatele de aer condiționat cu eficiență energetică ridicata și control wi-fi de la distanță.

„Pandemia a adus schimbări majore în portofoliul companiei, prin dublarea segmentului rezidențial, comparativ cu 2019. Estimez că segmentul pompelor de căldură va crește și anul viitor, pe fondul creșterii prețului gazelor. Acestea sunt mult mai populare in țările din vestul Europei, mai ales datorită subvențiilor acordate. Segmentul corporate a stagnat în 2020, iar condițiile tot mai grele de creditare, dar și termenele tot mai lungi pentru aprovizionarea cu materiale de constucții  vor duce la o scădere a proiectelor corporate lansate anul viitor”, explică Florin Rădulescu, fondator Avi Compact.

Mentenanța aparatelor de climatizare a înregistrat o creștere importantă, în special în timpul pandemiei. Pentru zona corporate segmentul a crescut cu 5% în a doua jumătate a anului trecut, iar 2021 va aduce o creștere suplimentară de 10%. Principalii clienți vin din sectorul  farmaceutic și bancar.

Cu 18 ani de activitate,peste 500 de proiecte de referință și acoperire națională, Avi Compact este unul dintre cei mai importanți jucători pe piața HVAC. De 14 ani este și cel mai mare distribuitor Daikin în România, dar are în portofoliu și alte mărci precum Samsung, Mitsubishi, Viessmann, Vaillant.