Investiția de 26 de milioane de euro în cel de-al patrulea depozit logistic din România asigură aprovizionarea a aproape 50 de magazine.

Penny a deschis un depozit la Filiași, județul Dolj, în urma unei investiții de 26 milioane euro. Depozitul are o suprafață de 23.000 mp și o înălțime de 13,7 m, o zonă extinsă pentru recepție și expediere cu o înălțime de 6,5 m și un spațiu cu temperatură controlată de 8.600 mp.

Lucrările de construcție au început în luna ianuarie și s-au încheiat în luna octombrie, mai devreme decât erau estimate. Depozitul are peste 1.200 de panouri fotovoltaice cu o putere instalată de 650kWp, stații de încărcare a mașinilor electrice și un sistem centralizat de monitorizare a consumului termic și electric integrat în sistemul central din Viena. Totodată, acesta deservește aproximativ 50 de magazine, ceea ce înseamnă livrări mai rapide şi produse mai proaspete.

„În ultimii 7 ani, România a fost țara cu cea mai mare creștere din cadrul REWE Group și sunt mândru de acest lucru. Ne dorim să păstrăm acest trend ascendent în următorii ani și să ne atingem obiectivele setate până în 2029”, a declarat Daniel Gross, CEO Penny România.

Pentru realizarea noului depozit s-a apelat la o echipă extinsă, de peste 130 de persoane, la care s-au alăturat și partenerii Wincon și Oopy Arhitectura.

Odată cu finalizarea acestui proiect, retailerul a ajuns la 301 de magazine și 4 depozite în România. Până în 2029, Penny își propune să ajungă la 600 de magazine și 6 depozite în țară. Pentru 2022, Penny continuă expansiunea accelerată, având în plan deschiderea a 35 de magazine.

 

Despre Penny România

Penny este parte a grupului german REWE și unul dintre cei mai activi retaileri din România, cu primul magazin deschis pe piața locală în anul 2005. Întreaga rețea este deservită de patru centre logistice situate în localitățile Ștefăneștii de Jos, Turda și Bacău și Filiași. În prezent, rețeaua Penny în România este alcătuită din 301 de magazine la nivel național și o echipă formată din peste 5.500 de angajați.