Lidl va deschide în 3 aprilie nou magazin în București, sectorul 2, pe strada Barbu Văcărescu, Nr. 164 E. Noul magazin din București are o suprafață de vânzare de peste 1.200 mp și 85 de locuri de parcare.

Unitatea dispune de soluții și tehnologii moderne, care asigură standarde înalte de eficiență energetică. Printre acestea se numără sistemul de iluminat LED, cu senzor de prezență și sistemele de recuperare a căldurii integrate în instalațiile de climatizare.

Lidl promovează colaborarea cu producătorii locali, multe dintre mărcile comercializate în rețea fiind produse în România.

Lidl a inaugurat în februarie cel mai mare centru logistic din portofoliul său, în comuna Fundeni, județul Călărași. Noul depozit, al șaselea al marelui retailer în România, amplasat în apropierea autostrăzii A2, aprovizionează peste 55 de magazine din zona de sud și sud-est a țării.

Înainte de depozitul din Călăraşi, precedentul, al cincilea depozit al marelui retailer, în apropierea orașului Roman, în comuna Cordun, a început să fie operaţional din luna mai a anului 2019. Celelalte depozite logistice locale ale marelui retailer sunt la Iernut, Nedelea, Chiajna şi Lugoj.

Lidl a avut în 2021 o cifră de afaceri de aproape 14,9 miliarde lei, în creştere cu 16% faţă de anul 2020. Profitul a fost de 737,41 milioane de lei, în scădere cu 3% comparativ cu 2020.