FrieslandCampina, una dintre cele mai mari companii globale de pe piața lactatelor, a inaugurat, joi, 4 mai, noul centru logistic din parcul industrial Mureș City Logistics, situat în Cristești, lângă Târgu Mureș, aproape de cele trei fabrici de lactate din nordul țării ale Grupului.

FrieslandCampina România este parte a companiei olandeze Royal FrieslandCampina, este prezentă pe piața românească cu mărcile Napolact, Campina și Dots, având trei fabrici în România la Baciu (Mureş) şi Ţaga (jud. Cluj).

Compania este primul asociat în proiectul Mureș City Logistics, dezvoltat de Global Vision în parteneriat cu Globalworth şi va ocupa un sfert din clădirea nou construită. În cei 4.500 mp a fost implementată o soluție de tip “Built-to-Suit”.

Spațiul face parte dintr-un proiect de dezvoltare de tip single roof, cu o suprafață totală de 18.000 mp. Proiectul de tip city logistics este situat în apropierea orașului Târgu Mureș, oferind conectivitate foarte bună din punct de vedere logistic.

Proximitatea față de oraș și față de unitatea sa de producție din Târgu Mureș sunt factorii cheie care au determinat FrieslandCampina să își consolideze activitățile în cadrul Mureș City Logistics, la Cristești.

La eveniment, alături de reprezentanți ai companiilor FrieslandCampina România, Global Vision si Globalworth, au luat parte autorități locale și centrale.

“În noul centru logistic – un spațiu automatizat, care încorporează atât cea mai nouă tehnologie, cât și un consum eficient de energie, fiind din punct de vedere al procesului mai prietenos cu mediul – toate activitățile noastre zilnice se vor desfășura în conformitate cu standardele și valorile noastre și va susține livrările de produse lactate de 100.000tone/an”, a spus Ferenc Szecskó, CEO FrieslandCampina Romania.

“Mureș City Logistics este proiectul pilot din seria City Logistics Last Mile, concept lansat anul trecut, parte din strategia noastră de a dezvolta proiecte industriale și de logistică în proximitatea marilor orașe din toate regiunile țării. Fiecare proiect livrat cu succes reprezintă un nou pas în direcția dezvoltării unor comunități de afaceri puternice – parcurile noastre devenind hub-uri de business ce acomodează jucători din industrii diferite care își doresc extindere pentru optimizarea operațiunilor”, a declarat Sorin Preda, CEO & Founder Global Vision.

“Spațiile cu temperatură controlată adresează o piață de nișă în expansiune, iar faptul că un partener precum FrieslandCampina, pentru care cele mai bune opțiuni în materie de localizare, calitate și funcționalități practice avansate sunt normă a ales Mureș City Logistics confirmă standardele înalte ale proiectelor noastre.”, a declarat Mihai Zaharia, Director de Investiții Globalworth România și Director Piețe de Capital Globalworth Group.

Mureș City Logistics este un prim proiect dintr-o serie de parcuri city logistics care urmează să fie dezvoltate în proximitatea orașelor principale și secundare. Târgu Mureș devine, astfel, unul dintre punctele cheie de pe harta planurilor de extindere a proiectelor logistice și industriale.

Proiectul Mureș City Logistics reprezintă o investiție de peste 12 milioane de euro și este situat într-un punct strategic, de-a lungul coridoarelor principale de transport național și internațional. Accesul facil la autostrada A3, dar și la rețeaua de drumuri existentă, oferă o bună conectivitate cu vestul, centrul țării, precum și cu Capitala. Proximitatea față de oraș asigură accesul la resursa umană și la mijloacele de transport în comun.

Despre FrieslandCampina

FrieslandCampina România este parte a companiei olandeze Royal FrieslandCampina, unul dintre cei mai mari producători de lactate din lume.

FrieslandCampina este prezentă pe piața românească cu mărcile Napolact, Campina și Dots și oferă o gamă largă de produse: lapte de consum, iaurt, brânză, unt și gustări pe bază de lapte.

Despre Global Vision

Global Vision este o companie românească, fondată în urmă cu 18 ani, care asigură servicii de dezvoltare, proiectare, management de proiect și construcții, administrarea proiectelor imobiliare deținute de investitori privați și instituționali din România și Europa Centrală și de Est.

Până în prezent, a dezvoltat și construit peste 1.700.000 mp și administrează aproximativ 800.000 mp în cadrul diviziei de property & facility management. În 2022, Global Vision a livrat peste 100.000 mp de spații industriale și logistice, în București și în țară, în locații strategice, bine conectate atât rutier și feroviar, cât și aerian și maritim.

Despre Globalworth

Globalworth este o companie imobiliară activă în Europa Centrală și de Est, listată la Bursa de Valori de la Londra, în segmentul AIM. A devenit principalul investitor pe piața imobiliară de birouri din CEE prin poziția sa de lider de piață atât în Polonia, cât și în România. Globalworth investește, dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și parcuri industriale de înaltă calitate, in locatii premium, care generează venituri din închirierea de spatii către companii de top din întreaga lume. Gestionat de peste 260 de profesioniști în Cipru, Guernsey, Polonia si România, portofoliul companiei are o valoare totală de 3,2 miliarde de euro, la 31 decembrie 2022. Aproximativ 96,4% din portofoliu este reprezentat de active producătoare de venit, predominant în sectorul de birouri și închiriate către aproximativ 690 de companii naționale și multinaționale. În Polonia, Globalworth este prezentă în Varșovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk si Katowice, în timp ce în România proprietățile se regăsesc în București, Timișoara, Constanţa, Pitești, Arad, Oradea și Târgu-Mureș.