De la începutul lunii martie 2020, Mihai Voicu va prelua funcția de Director General al Bergenbier S.A., parte a companiei globale Molson Coors. Acesta va superviza operațiunile din România şi va coordona întreaga agendă comercială. Mihai Voicu a preluat conducerea companiei de la Lucian Ghinea, care a decis să se retragă, după o activitate de peste 18 ani în industria berii.

În ultimii șapte ani la conducerea Bergenbier S.A., Lucian Ghinea a construit un portofoliu divers și solid de branduri locale și internaționale, consolidând poziția companiei printre cei mai mari jucători din industria berii din România.

Mihai Voicu (foto mai sus) activează în cadrul grupului Molson Coors de peste opt ani și are o experiență comercială vastă, dobândită în rolul de Director de Vânzări Bergenbier S.A., cât și în rolul de Director General Kamenitza Bulgaria, poziție pe care a deținut-o în ultimul an.

De asemenea, noua echipă de conducere va fi definitivată și anunțată la începutul lunii martie 2020.

Absolvent al programului de EMBA – General Management – la Tiffin University, Mihai Voicu are peste 18 ani de experiență în FMCG.

Despre Bergenbier S.A.

Bergenbier S.A. este unul dintre cei mai activi producători de bere de pe piaţa românească, activând în România din anul 1994. Compania operează în prezent o unitate de producţie la Ploieşti, iar echipa numără aproximativ 650 de angajaţi. Bergenbier S.A. face parte din grupul Molson Coors Beverages Company Central & Eastern Europe, unul dintre cei mai mari producători de bere din lume.

Portofoliul companiei cuprinde mărcile locale: Bergenbier – cu sortimentele Bere blondă, Bere blondă fără Alcool, Fresh Lemon și Fresh Grapefruit – şi Noroc  precum şi mărcile internaţionale produse local: Staropramen, Stella Artois, Beck’s, Löwenbräu. Alături de acestea Bergenbier S.A. importă și distribuie în exclusivitate specialitățile pragheze Staropramen Dark, Granat și Unfiltered, berile de abație belgiene Leffe și Hoegaarden, cea mai iubită bere mexicană – Corona și berea albă nefiltrată Frazinskaner.

Despre Molson Coors Brewing Company

Molson Coors produce bere de peste două secole. Unul dintre cei mai mari producători de bere la nivel mondial, Molson Coors produce branduri începând cu Coors Light, Coors Banquet, Miller Lite, Molson Canadian, Carling, Staropramen și Sharp’s Doom Bar, continuând cu Leinenkugel’s Summer Shandy, Blue Moon Belgian White, Hop Valley, Creemore Springs și Crispin Cider.

Molson Coors  este listată în Indicele de Sustenabilitate Dow Jones (DJSI) pentru America de Nord în ultimii opt ani.