Amazon și Amazon Web Services (AWS) au inaugurat azi oficial noul sediu și Centru de Dezvoltare și Tehnologie din București, situat în primul turn al Globalworth Campus de lângă staţia de metrou Pipera.

Compania va ocupa un procentaj de 46,8%, adică peste 13.000 de metri pătrați din această clădire, fiind cel mai mare chiriaş.

Recrutările pentru noul sediu și Centru de Dezvoltare și Tehnologie din București sunt în curs de desfășurare.

„Investițiile în România continuă și așteptăm cu nerăbdare să atragem la București cele mai sclipitoare minți din întreaga țară, cât și din străinătate”, a declarat Lucian Vornicu, Managing Director Amazon România (foto mai jos, în centrul echipei Amazon).

Inaugurarea noului sediu presupune peste 650 de locuri permanente în domeniul tehnologiei cât și în mediul corporate, care se adaugă celor 1.000 pe care compania le are deja în România.

Noul Centru va continua să se concentreze pe crearea unor caracteristici noi ale tehnologiei Amazon, incluzând construirea limbajului din spatele dispozitivului Alexa, dar și asupra tehnologiilor cheie care formează fundația AWS.

Noul sediu are şi un nou Centru de Inginerie, unul de dezvoltare a tehnologiei, a soluțiilor lingvistice pentru Alexa, dar și testarea  produselor Alexa, toate fiind implicate în dezvoltarea, inovarea soluțiilor tehnologice și consolidarea operațiunilor de pe site-ul Amazon.

“România se mândrește cu specialiștii IT talentați din București, în special în domeniile cercetării și dezvoltării tehnologiei, iar noua investiție reconfirmă faptul că există oportunități pentru companiile de tehnologie inovatoare în capitală ”, a declarat Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite în România.

„Datorită inaugurării noului centru din București există foarte multe oportunități de carieră în cadrul AWS, mai ales pentru inginerii software specializați în sisteme de operare și de virtualizare. Echipa AWS din București va lucra pentru tehnologiile serviciului Elastic Cloud Computing (EC2), unde vor dezvolta sistemul de operare și hipervizorul. Această oportunitate le va permite să creeze, să construiască și să controleze piesele de rezistență ale fundației AWS”, a declarat Chris Schlaeger, Directorul pentru dezvoltarea software AWS.

„România ne-a oferit acces la specialiști și ingineri în lingvistică, focusați asupra îmbunătățirii funcției conversaționale a Inteligenței Artificiale” a declarat Rakesh Wanga, Director, Alexa Data Services.

Amazon este prezent pe piața din România de 13 ani. Până acum, compania a investit aproximativ 100 de milioane de euro în România pentru dezvoltarea tehnologiilor de ultimă generație, cât și în a oferi o experiență de neegalat clienților săi din întreaga lume.