Pe 16 iunie începe un nou DHL Carpathian Marathon, una dintre cele mai provocatoare experiențe de alergare montană din România.

Și în acest an, evenimentul îi are alături pe numeroși ambasadori și susținători, sportivi de legendă și persoane publice, care cred în visurile sportivilor paralimpici, cauză care este astfel susţinută pentru al patrulea an consecutiv.

DHL Carpathian Marathon este un eveniment dedicat tuturor iubitorilor de mișcare, atât celor experimentați, cât și alergătorilor amatori. Se va desfăşura la Cheile Grădiștei – Fundata (Județul Brașov). Toți participanții vor contribui direct, taxele acumulate din înscrieri fiind donate, în totalitate, Comitetului Național Paralimpic.

Înscrierile continuă pe maratondhl.ro, iar pentru copiii și tinerii sub 18 ani, înscrierea este gratuită. Pasionații de alergare pot opta pentru una din cele 42 de categorii de concurs, la Maraton (42 km), Semimaraton (21km), Ștafetă (7km – în echipe de 3 sau 6 persoane), iar copiii cu vârste între 5 – 13 ani pot participa la Crosul Copiilor, pe un traseu care variază între 500 m și 1km, în funcție de vârstă.

Participanții sub 18 ani au mai multe opțiuni de a se înscrie în această aventură montană: proba de Semimaraton, Ștafetă sau Crosul Copiilor. Vârsta minimă pentru înregistrarea în cursele disponibile este: 14 ani pentru Ștafetă, 16 ani pentru Semimaraton și 18 ani pentru Maraton.

Gabriela Szabo, Andreea Răducan, Miodrag Belodedici, nutriționistul Șerban Damian, Sonia Argint Ionescu, Marian Drăgulescu și Chef Simona Pope se numără printre susținătorii ediției 2018 DHL Carpathian Marathon, iar cu parte dintre ei ne vom întâlni la linia de start, pe 16 iunie.

”Voi fi și anul acesta la linia de start DHL Carpathian Marathon, pe 16 iunie, unde voi alerga la categoria ștafetă. Mă bucur să venim cu multe noutăți la această ediție, cum sunt o nouă locație și traseele noi, dar și că păstrăm multe dintre tradițiile acestui eveniment: susținerea sportivilor paralimpici, pentru al patrulea an consecutiv, energia pozitivă și bucuria emanate de acest eveniment, care atrag participanții, susținătorii, sponsorii și partenerii alături de noi. Îmi doresc ca și în 2018 să avem alături cât mai mulți alergători, doar astfel putând dona o sumă cât mai mare către Comitetul Național Paralimpic”, a declarat Daniel Kearvell, Director General DHL Express România.

Ediția 2018 a DHL Carpathian Marathon este organizată de MPG România, lider de piață pe segmentul proiectelor sportive adresate participanților amatori, cu o experiență semnificativă care include organizarea a peste 4.700 de evenimente sportive.

Despre DHL

DHL este lider global în industria de logistică şi are aproximativ 360.000 de angajați în peste 220 de țări și teritorii din întreaga lume. DHL face parte din Deutsche Post DHL Group. Grupul a generat venituri de peste 60 de miliarde de euro în 2017.