În acest sfârșit de săptămână, parcarea magazinului Kaufland din strada Sebastian din Capitală este gazda „Târgului de bunătăți românești”. Evenimentul ține trei zile, de vineri (17 martie) până duminică, între orele 9-18.

Cei care aprecizază produsele tradiționale vor avea la dispoziție o gamă largă de preparate culinare autohtone, dulciuri fără zahăr și obiecte confecționate de meșteri populari. Vizitatorii vor fi de asemenea invitați să deguste preparate tradiționale 100% românești, direct de la producătorii locali și să redescopere savoarea delicateselor autohone.

În parcarea complexului comercial vor fi instalate 15 căsuțe în care oaspeții vor găsi: carne și preparate tradiționale, brânzeturi și lactate, siropuri și dulcețuri, miere și produse apicole, ciocolată artizanală, cozonac tradițional, covrigi, dulciuri de casă, dulciuri și prăjituri fără zahăr, băuturi tradiționale, dar și obiecte populare și accesorii din piele.

Acest eveniment face parte din seria de târguri prin care Kaufland susține producătorii români, oferindu-le gratuit spațiu de vânzare și logistică, din pasiune pentru gustul și prospețimea produselor românești.

„Ca retailer, ne bucurăm că putem susține fermierii și producătorii locali prin această serie de târguri. Ne dorim să acordăm mai multe oportunități producătorilor mici și mari, pentru că ei să poată oferi românilor produse autohtone, inclusiv produse care nu se găsesc în magazine. Avem o colaborare îndelungată cu producătorii români și investim constant în programe de sprijinire a acestora. De exemplu, anul acesta am demarat primul program național prin care producătorii pot obține cea mai prestigioasă certificare internațională de calitate și siguranță alimentară, GlobalG.A.P”, a declarat Valer Hancaș, Manager Corporate Affairs & Comunicare Kaufland România.