Piata de carne din Romania s-ar putea confrunta in acest an cu cea mai grea perioada de la inceputul crizei financiare, din 2008, avand in vedere ca puterea de cumparare a romanilor se apropie de un prag minim, considera Carmolimp, producator si distribuitor de carne ambalata.

“Vom asista si in 2013 la diminuarea sumelor de bani pe care consumatorii le au la dispozitie pentru consum. Anul 2013 va fi unul si mai dificil, iar industria noastra va fi fortata la maxim, pe fondul unei puteri de cumparare reduse, si a unui mediu de afaceri slabit”, a declarat Olimpiu Soneriu, director general al Carmolimp.

Acesta are in vizor doua scenarii pentru industria carnii, respectiv de stagnare sau de accentuare a problemelor cu care producatorii se confrunta inca de la inceputul crizei.

“In cel mai bun caz vom vedea o stagnare a pietii la nivelul actual, dar cu siguranta tendinta va fi in continuare spre produsele mai ieftine. Cred ca in urmatoarea perioada vom asista la o presiune din ce in ce mai mare a producatorilor de carne si preparate din carne de a iesi pe piete comunitare”, a adaugat Soneriu.

Photo credit: Julija…! / Foter.com / CC BY