Procesatorul de seminte de floarea soarelui Expur, parte a grupului francez Sofiproteol, va prelua de la producatorul Cargill marcile de ulei Untdelemn de la Bunica si Olpo si echipamentele industriale de la fabrica din localitatea Podari, judetul Dolj, ca urmare a strategiei de dezvoltare a activitatii.

“In urma acestei operatiuni, Expur isi va mari capacitatea de procesare a semintelor oleaginoase, continuand dezvoltarea unitatii de productie din Slobozia si asigurand oportunitati de valorificare a productiei agricole locale. Preluarea marcii Untdelemn de la Bunica va permite Expur sa isi intareasca pozitia pe piata uleiului alimentar din Romania”, se arata intr-un comunicat al Expur, citat de Mediafax.

Finalizarea operatiunii este prevazuta in primul semestru al anului 2013, sub rezerva acordului Consiliului Concurentei.

Expur detine o fabrica in Slobozia, unde proceseaza 400.000 tone seminte pe an si are 500 angajati. S-a alaturat Grupului Sofiproteol in 2010.

Cargill este un producator si distribuitor in domeniile alimentar, agricol si industrial. Grupul este prezent in 65 de tari.