Un sfert din totalul transferurilor de caldura dintre o incapere si exterior se face prin ferestre, astfel ca izolarea acestora cu rulouri exterioare de tip termostor este una dintre cele mai eficiente metode de a obtine racoare si umbrire pe timp de vara. 

Rulourile exterioare  reduc conductivitatea termica a ferestrelor cu 70%, astfel ca la o incapere dotata cu rulouri temperatura interioara se reduce, pe timp de vara, cu aproximativ 5 °С indiferent de tipul de geam si de influentele climatice regionale, potrivit unui studiu international realizat de francezii de la Uniunea Nationala a Profesionistilor din domeniul Solutiilor de Inchidere a Spatiilor si Umbrire. Folosirea corecta a termostorurilor, denumite astfel datorita proprietatilor termoizolatoare, suplineste in cele mai multe cazuri un aparat de aer conditionat.

In Romania, piata rulourilor pentru ferestre are un mare potential de crestere, avand in vedere ca doar 1,4% din ferestrele nou-montate se livreaza cu rulouri, in comparatie cu procente ce trec de 50% in tari situate mai spre vestul continentului. De exemplu, in Germania rata echiparii cu rulouri este de 60% potrivit datelor furnizate de MCA Grup Romania ce a vandut in primele trei luni ale anului peste 2.200 de rulouri exterioare pentru ferestre, in crestere cu 27% fata de aceeasi perioada din 2012.