Fabrica Napolact Cluj-Napoca din comuna Taga, judetul Cluj, ce producea branza de Nasal se inchide de la inceputul lunii iunie potrivit actionarului majoritar al societatii FrieslandCampina ce argumenteaza decizia  sustinand ca au scazut vanzarile din cauza interesului scazut pentru specialitatile de branzeturi romanesti.

“Unitatea de productie de specialitati de branza, detinuta de compania FrieslandCampina in comuna Taga, este functionala pana la 1 iunie, data de la care va intra in conservare. Decizia a fost luata ca urmare a interesului scazut pe care consumatorii romani il au pentru specialitatile de branzeturi romanesti. Acest fapt a dus la scaderea continua a vanzarilor si, implicit, a productiei, desi compania a facut investitii foarte mari in campanii de promovare a gamei de branzeturi de la Taga”, se arata in comunicatul companiei FrieslandCampina.

Compania va continua sa comercializeze produsele existente in stoc, iar atunci cand contextul pietei va fi favorabil, iar preferintele de consum ale romanilor in ceea ce priveste branza se vor schimba, nu exclude posibilitatea repornirii productiei in aceasta unitate.

Napolact s-a aflat anul trecut pe locul 9 in topul celor mai puternice 50 de branduri romanesti.