Aproximativ 65% dintre romani detin astazi un aparat de fotografiat

“In Romania nivelul de utilizatori ai aparatului foto a crescut considerabil in ultimul an. Este rezultatul nevoii de a memora aproape zilnic evenimentele frumoase din viata fiecaruia. Desigur, lumea tehnicii face ca memorarea cerebrala sa poata fi dublata de cea digitala: fotografia si stocarea acesteia intr-o arhiva personala sau online ” , spune Simona Sambotin, specialist marketing al F64 Studio.
Studiul distinge publicul in doua categorii de consumatori: amatorii care doresc fotografii obtinute cu aparate usor de folosit si transportat, care includ functii de retusare a imaginii si eventual Wi-Fi integrat si profesionistii interesati de aparate sofisticate (DSLR-uri) cu senzori mari sau full-frame, care ofera un control manual avansat si imagini bune in orice conditii.
Studiul de piata mai arata ca circa 76% dintre utilizatori si-au cumparat aparate foto compacte. Criteriile dupa care romanii aleg astfel de aparate sunt: designul atragator, meniul usor de folosit si pretul cat mai accesibil. De asemenea romanii opteaza pentru aparate de mici dimensiuni pe care pot sa le aiba mereu la indemana.
„ Pentru publicul amator aparatul foto este un mod de a da plus valoare experientelor traite. Performantele tehnice conteaza mai putin, pe cand designul aparatului si mobilitatea acestuia pot cantari greu in decizia de cumparare”, mai spune Simona Sambotin.
Peste 86% dintre respondenti au spus ca numarul de megapixeli reprezinta indicele de performanta al aparatului de fotografiat, urmat de zoom-ul optic (84%), rezolutie inregistrata (81%), profunzime in culoare (80%), meniu usor de folosit (78%).
Din total, sub 30% dintre utilizatorii de aparate foto din Romania detin DSLR-uri, cei mai multi dintre ei fiind barbati, cu venituri ridicate si cu varste cuprinse intre 25-35 de ani.
Photo credit: Abdulrahman BinSlmah / Foter / CC BY-NC-SA
No related posts.