Culorile pastelate, nuantele tomnatice ale frunzelor, cuprului, alamei si lemnului, cat si combinatiile urbane de culori reci se numara printre principalele tendinte in design interior din aceasta toamna, potrivit Hornbach.
Si in acest sezon, designerii Hornbach au dezvoltat o schema de culori armonioasa pentru peretii incaperilor si fac recomandari in ceea ce priveste modelul, textura si nuanta accesoriilor ce trebuie alese pentru o ambientare in tendinte.
Stilul Cool Pastels
Stilul propus de designerii Hornbach a fost creat special pentru a indeparta tensiunea provocata de aparitia toamnei. Inspirat din tendintele ambientale preferate de tineri, Cool Pastels aduce in prim plan nuantele reci, care au un efect deosebit de calmant si relaxant.
Rozul, ca si culoare accentuanta, aduce vioiciune in paleta de culori, impiedicand astfel o racire excesiva. De asemenea, suprafetele colorate sunt incluse doar ca obiecte decorative. Tonurile pastelate delicate confera camerei o atmosfera racoroasa, transformand pana si incaperile mici intr-unele extrem de generoase din punct de vedere al spatiului.
Fiind un stil destul de aerisit, modelele sunt complet indepartate sau se pastreaza doar ca elemente de baza, in acest caz punandu-se accent pe formele geometrice. Romantic si modern, stilul Cool Pastels este definit si de pernele moi, mobilierul simplu si de alte obiecte decorative in culori gingase, care ofera si mai multa coerenta ambientului.
Stilul Feeling Wood
Inspiratia din natura este esentiala pentru amenajarea locuintei in acest stil. Culorile si accesoriile folosite pentru crearea ambientului te duc imediat cu gandul la o cabana moderna, confortabila si calduroasa, situata in inima padurii. Materialele precum lemnul veritabil, laminat sau chiar si imitatiile sintetice reprezinta esenta acestui stil, suprafetele cu patina sau cu efect rugos reflectand nostalgia dupa original si originar.
Tabloul nostalgic al stilului Feeling Woods este completat perfect de diverse accesorii pentru locuinta confectionate din lemn, blana sau ratan, de pernele mari in tonuri deschise de alb-gri, de recipientele intinse, ornamentate cu fructe de sezon sau de plantele decorative care imita crengile si frunzisul tomnatic al pomilor. Toate aceste elemente intregesc armonios imaginea de ansamblu a unui spatiu confortabil, inspirat din frumusetea naturala a culorilor.
Stilul Loft Living
Cel de-al treilea stil propus de designeri aduce locuintelor un aer functional, usor sobru si superior, insa nelipsit de sarm. Loft Living convinge prin tonurile de gri, bej, albastru si negru care confera locuintei o atmosfera calma si echilibrata. Stralucitorul, combinat cu nuantele mate si suprafetele rugoase ale accesoriilor din sticla sau metal, creaza o serie de contraste puternice care nu pot sa nu iti atraga privirea.
Piesele de rezistenta ale unui astfel de interior, sunt, fara indoiala, lumanarile mari, care imprumuta acestui spatiu, mai degraba rece, o pata de culoare si caldura.
Stilul Summers End – nostalgia verii
Ultimul stil propus in aceasta toamna reprezinta intruchiparea caldurii si a sentimentului de siguranta. Ambientul Summers End aduce in locuinte contrastele puternice ale toamnei care inspira dragoste, incredere si tandrete. Nuantele predominante de rosu, in contrast cu portocaliul, culoarea prunei si tonurile de gri, creeaza o stare de confort psihic, amintind atat de vara, cat si de toamna aurie si de perioada linistita a Craciunului.
Lampile supradimensionate, tablourile colorate, obiectele de mobilier cosy si accesoriile somptuase din metal sau portelan completeaza armonios acest ambient calduros. De asemenea, un element cheie al acestui stil este lumina. Camerele trebuie sa aiba ferestre largi si draperii deschise la culoare, pentru a da un aer inedit incaperii.