Pe 30 noiembrie, Crucea Rosie Romana organizeaza campania de strangere de  alimente greu perisabile destinate persoanelor defavorizate, in parteneriat cu reteaua de hipermarketuri Carrefour din intreaga tara.

Evenimentul „Banca de Alimente”  va avea loc la nivel national, in toate cele 16 orase in care sunt prezente hipermarketurile Carrefour: Bucuresti, Botosani, Braila,  Brasov, Buzau, Cluj-Napoca, Constanta, Drobeta, Focsani, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti,  Sibiu si Suceava.

Proiectul „Banca de Alimente” isi propune sa aduca o  bucurie copiilor nevoiasi cu ocazia sarbatorilor de iarna, oferindu-le cadourile de care acestia au mare nevoie: alimente de baza greu perisabile din care vor putea fi preparate mai multe mese.

Campania strangerii de alimente va fi semnalizata la intrarea in fiecare hipermarketdin tara, la rafturile de alimente, iar voluntarii Crucii Rosii, in calitate de ajutoare ale lui Mos Craciun, vor  indemna clientii magazinelor sa doneze alimente greu perisabile in containerele de alimente special amenajate dupa casele de marcat.