“Strategia Immobiliare Grande Distribuzione (IGD) pe piata romaneasca nu prevede dezvoltarea de noi proiecte. In urmatorii ani vom ramane concentrati pe reinnoirea activelor existente, pentru avea un portofoliu de calitate, care sa atraga retaileri internationali, si sa fim pregatiti pentru momentul in care piata de investitii isi va reveni”, a declarat pentru Mediafax Antonio Di Berardino, directorul executiv al Winmarkt detinuta de IGD.

Reteaua Winmarkt este compusa din 15 centre comerciale in 13 orase siĀ  are o suprafata net inchiriabila de 88.200 metri patrati. Rata de ocupare in centrele Winmarkt este de 85,6%, impartita in cote aproximativ egale intre comerciantii locali, nationali si internationali, precum Carrefour, Billa, dm drogerie markt si H&M.

Winmarkt a incheiat anul financiar 2012 cu o cifra de afaceri de 11,3 milioane de euro si un profit net de 5,8 milioane de euro. In primele noua luni ale anului din 2013, Winmarkt a inregistrat o cifra de afaceri in scadere cu 6,21% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 7,85 milioane de euro, reducerea fiind cauzata partial de cresterea spatiilor neocupate, deteriorarea conditiilor pietei si intensificarea concurentei in unele orase.