Peste jumatate din magazinele inaugurate de grupul belgian Delhaize, care detine reteaua Mega Image, in cele zece tari in care activeaza au fost in Romania, potrivit Mediafax.

Reteaua Mega Image s-a extins in acest an cu 104 unitati, la 296 magazine, dintre care 37 supermarketuri Mega Image, 66 magazine de proximitate Shop&Go si un magazin sub brandul AB Cool Food. Mega Image a fost cea mai dinamica retea din grup in ceea ce priveste deschiderile de magazine si in 2012, cand s-a extins cu 88 de unitati noi.

Grupul belgian a inceput o extindere mai agresiva in Romania anul trecut, dupa ce in 2011 a deschis 33 de magazine, iar in 2010 doar 21 de unitati. Ca urmare, Mega Image a devenit cea mai extinsa retea de magazine din Romania.

Potrivit unui raport al Consiliului Concuretei, anul trecut Mega Image ocupa locul sapte in topul retelelor moderne de retail, in functie de vanzari, dupa Kaufland, Carrefour, Lidl, Real, Auchan si Penny&XXL si inaintea cora, Profi si Billa.

La inceputul anului Delhaize anunta printre obiectivele pentru 2013 accelerarea cresterii in Romania, Serbia, Bulgaria si Indonezia.