Avicola Crevedia, parte a grupului Agroli, a intrat in insolventa la cererea Administratiei Bazinale de Apa Arges-Vedea. Nu e prima care cere insolventa producatorului, alte doua companii – Avicola Slobozia si  Johnson Controls International Romania -asteapta ca solicitarile de intrare in insolventa sa fie anexate solicitarii deja admise de instanta, potrivit Tribunalului Dambovita.

Termenul stabilit de Tribunalul Dambovita pentru verificarea creantelor, intocmirea, afisarea si comunicarea tabelului preliminar al creantelor este 18 aprilie 2014.

Proprietarul Avicola Crevedia si Tartasesti, Rami Ghaziri a fost arestat in luna octombrie a anului trecut fiind acuzat de operatiuni fictive privind livrari intracomunitare de marfuri catre societati comerciale de tip fantoma.

Compania a raportat in anul 2012 o cifra de afaceri de 383 milioane de lei si un profit net de 1,14 milioane lei. La finele anului 2012, conform datelor raportate Ministerului Finantelor Publice, Avicola Crevedia avea 565 de angajati.

Grupul Agroli, fondat in 2006, detine Avicola Crevedia, Avicola Tartasesti, Crevedia Express si Fabrica de Nutreturi Combinate. Principalele marci produse si comercializate de Agroli Grup sunt Avicola Crevedia, La Ferma si Galo, potrivit informatiilor postate pe propriul site.