Romanii au realizat  in 2013 cumparaturi cu ajutorul dispozitivelor mobile in valoare de 20,6 milioane de euro, din care 13,8 milioane de euro reprezinta plata online efectuata de pe telefoane si tablete, iar 6,8 milioane euro prin tranzactii SMS, potrivit Netopia mobilPay.

Pentru anul acesta, reprezentantii procesatorul de plati estimeaza dublarea ratei medii, la peste 12%, a cumparaturilor de pe dispozitive mobile din totalul pietei de plati online cu cardul.

Din totalul acestor plati, aproximativ 40% au fost procesate de catre Netopia. Din totalul platilor online cu cardul procesate de Netopia in 2013, 6%, adica o valoare de 4,6 milioane euro, au fost efectuate de pe smartphone-uri si tablete, iar in ceea ce priveste tranzactiile procesate prin microplati cu telefonul (SMS), acestea s-au ridicat la o valoare de 3,4 milioane de euro, aproximativ jumatate din totalul pietei din Romania.

„Anul 2013 a fost anul m-commerce-ului peste tot in lume, si iata ca nici Romania nu a facut exceptie. Bineinteles, inca nu putem vorbi de un volum similar celui din Statele Unite sau Europa de Vest, unde platile online de pe telefon si tablete au devenit naturale, insa tot mai multi romani au inceput sa inteleaga si sa prefere aceasta metoda simpla de plata, sigura si mai la indemana ca oricare alta”, a declarat Antonio Eram, CEO si fondator Netopia mobilPay.