Trimestrul intai al lui 2014 a adus o scadere de mai bine de 6% in comparatie cu aceeasi perioada a anului precedent in sectorul IT, acesta insumand 97 de milioane de euro. Piata de tablete a continuat sa inregistreze cresteri, insa tendinta s-a mai diminuat, potrivit unui studiu GFK Romania. 

Cea mai importanta scadere s-a inregistrat pentru piata calculatoarelor portabile, urmata de cele pentru desktop PC, mausi si camere web.

In cadrul calculatoarelor portabile, doar computing tablets si desktop replacement au inregistrat cresteri, insa ponderea lor in cadrul categoriei fiind mica, nu au reusit sa contrabalanseze scaderea segmentului. 

In interiorul segmentului de tablete, cele de 10 inch au fost pe un val descendent in acest prim trimestru.

Vanzarile de imprimante, multifunctionale si consumabile au inregistrat si ele o scadere de 8% in T1 2014 fata de aceeasi perioada a anului trecut, atingand valoarea de 14 milioane de euro.

Piata foto a continuat sa scada, mentinand tendinta din 2013. Aceasta a atins o valoare totala de 5 milioane de euro in T1 2014, o performanta cu aproape 40% mai slaba decat in T1 2013. Atat camerele foto compacte, cat si D-SRL-urile au inregistrat rate de scadere de doua cifre, marcand astfel primul declin serios al D-SRL-urilor din ultimele trimestre.