Compania Coca-Cola Romania a introdus pe piata locala pentru recipientele de 500 de ml de apa plata si carbogazoasa Dorna si Dorna Izvorul Alb un ambalaj inovator, realizat in proportie de pana la 30% din plante – trestie de zahar.

Sticla din trestie de zaharAmbalajul rezultat prin tehnologia PlantBottle™ este 100% reciclabil si reduce emisiile de dioxid de carbon eliberate in atmosfera.

“In esenta, inlocuim o parte din combustibilii fosili folositi in fabricarea PET-urilor cu materii prime din plante, fara a scadea performanta ambalajelor. Acest lucru reduce impactul pe care compania il poate avea asupra mediului inconjurator si micsoreaza dependenta de petrol”, a declarat Raluca Vlad, Brand Manager Dorna in cadrul companiei Coca-Cola Romania.

Potrivit companiei in prezent tehnologia PlantBottle™ foloseste etanol din trestie de zahar din Brazilia. Bioetanolul din trestie de zahar din Brazilia este singurul biocombustibil recunoscut pe scara larga de catre autoritatile din domeniu pentru performantele sale ecologice si sociale unice. Culturile de trestie de zahar din Brazilia sunt intretinute aproape in totalitate cu apa de ploaie, fara sa fie nevoie de cantitati suplimentare de apa pentru irigare. De asemenea, trestia de zahar este cultivata in cantitati industriale, folosind fertilizatori organici, pe terenuri arabile degradate pentru a nu irosi terenurile arabile destinate culturilor agricole pentru hrana populatiei.

Obiectivul Companiei Coca-Cola este ca, pana in anul 2020, sa inlocuiasca toate materialele pe baza de petrol si combustibili fosili din componenta PET-urilor clasice, cu materiale obtinute din plante, precum si sa introduca ambalajele PlantBottleTM pentru toate produsele din portofoliul companiei. Rezultatul va fi o sticla 100% reciclabila, din 100% surse regenerabile, neutra din punctul de vedere al emisiilor de dioxid de carbon.