In primul semestru s-au deschis peste 70 de supermarketuri si magazine de proximitate

In primul semestru din 2014 principalii retaileri din FMCG au deschis in total 70 de unitati, majoritatea supermarketuri si magazine de proximitate, potrivit DTZ Echinox.

49% din cumparaturi se duc in supermarketuriDintre operatorii de hypermarketuri, in prima jumatate a anului doar Kaufland si-a extins reteaua existenta cu inca trei unitati, ajungand la sfarsitul semestrului sa detina in Romania 92 de centre.
Pentru Carrefour si Mega Image deschiderea de noi magazine de proximitate a fost prioritara, Mega Image mentinandu-si pozitia de lider pe acest segment cu 20 de unitati Shop&Go deschise in S1 2014. Carrefour va mai deschide, pana la sfarsitul anului, doua noi hypermarketuri, ajungand la o retea de 27 de hypermarketuri si va lansa trei unitati Supeco, concept dezvoltat pana acum doar in Spania, care presupune un format situat intre discounter si cash&carry.
Si Profi si-a continuat expansiunea, atat pe segmentul supermarketurilor, cat si pe segmentul magazinelor de proximitate, deschizand in prima jumatate a anului 26 de unitati.

 Submit your comment

Please enter your name

Your name is required

Please enter a valid email address

An email address is required

Please enter your message

Retailers.ro © 2021 All Rights Reserved