Cele trei lanturi care au cucerit retailul modern

Desi are cel mai mic numar de unitati din topul celor mai importanti retaileri din piata, lantul de 91 de unitati Kaufland a inregistrat anul trecut cel mai mare profit si cea mai mare cifra de afaceri dintre cei trei jucatori care domina piata – Kaufland, Carrefour si Mega Image. In schimb, Carrefour a avut cea mai mare crestere a profitului – 38%, in timp ce Mega Image a avut cea mai mare crestere a cifrei de afaceri de 33%.

Liderii hipermarketurilor si supermarketurilor

Lantul de hipermarketuri Kaufland a ramas cel mai important retailer de profil din Romania dupa ce in 2013 cele 91 de hipermarketuri au generat o cifra de afaceri de 1,64 miliarde de euro (+13%) si un profit net de 75 milioane de euro, in crestere cu 20%.

Lantul este urmat de Carrefour care a generat o cifra de afaceri de 970 milioane de euro si un profit de 33 milioane de euro cu ajutorul a 150 de magazine  sub patru formate: hipermarketuri, supermarketuri, magazine de proximitate si un magazin online (oricum cu 64% mai multe decat Kaufland). In 2013 Kaufland a inaugurat 8 hipermarketuri, iar Carrefour  52 de magazine.

Al treilea clasat este Mega Image, care opereaza o retea de 311 supermarketuri si magazine de proximitate, care genereaza afaceri de 530 milioane de euro si un un profit net de 12,5 milioane de euro. Mega Image a deschis 104 magazine noi anul trecut, dintre care 37 supermarketuri Mega Image, 66 magazine de proximitate Shop&Go si o unitate dedicata produselor congelate, AB Cool Food.

Pe locurile patru si cinci se claseaza Profi si Billa.

Lantul de supermarketuri Profi a realizat cu o retea de peste 220 de unitati o cifra de afaceri de 330 milioane de euro si un profit net de 6 milioane de euro. Anul trecut lantul a inaugurat 63 de unitati.

Billa, ce in prezent are 80 de unitati, a avut in schimb o scadere a profitului de 40% la  493.000 de euro, dar si  o cifra de afaceri in crestere cu 7,3% la 307 milioane de euro.

De specificat este ca datele financiare pentru 2013 ale Lidl, Cora si Metro nu au fost publicate, potrivit Mediafax.Submit your comment

Please enter your name

Your name is required

Please enter a valid email address

An email address is required

Please enter your message

Retailers.ro © 2021 All Rights Reserved