Dezvoltatorii centrului comercial Auchan Drumul Taberei proaspat inaugurat, nu doresc ca hipermarketul  Auchan desfasurat pe o suprafata de 10.500 mp si galeria comerciala cu o suprafata inchiriabila de 9.500 mp sa faca concurenta centrului comercial Cora Lujerului, hipermarketului Kaufland sau mallurilor AFI Palace Cotroceni sau Plaza Mall ci vad proiectul drept o solutie complementara. 

Auchan Drumul TabereiDeclaratia reprezentantilor Immochan Romania vine in conditiile in care galeria are acum doar 60 de magazine deschise, parterul fiind inchiriat in proportie de 46%, iar etajul unu de 80%.

“Sunt semnate contracte de inchiriere pentru 95% din galeria comerciala, iar in primul an ne asteaptam la venituri de 3 milioane euro din chirii. Nu ne-am propus insa sa ne batem cu AFI, ci sa fim complementari. Este un cartier de 250.000 de locuitori si noi suntem in mijlocul cartierului”, a declarat pentru Mediafax Tatian Diaconu, directorul general al Immochan.

Totusi principalii chiriasi ai galeriei – BamBoo (decoratiuni), dm-drogerie markt (cosmetice si produse pentru ingrijire), CCC (incaltaminte), Flanco (electrocasnice),   Sensiblu (farmacie) sau Steilmann (haine) sunt prezenti atat in Cora Lujerului, cat si in mallurile vecine Plaza Mall si AFI Palace Cotroceni.

Auchan din Drumul Taberei va intra in concurenta directa si cu Auchan din Afi Palace Cotroceni.

Al optulea hipermarket Auchan din Bucuresti propune o gama completa si moderna cu peste 55.000 de produse alimentare,  o brutarie, patiserie, carmangerie, gastronomie si un raion pescarie cu pastrav romanesc viu si sturion viu.

“Potentialul exista. Va ajunge in cativa ani la peste 100 milioane euro, mai putin decat Titan”, a declarat directorul general al Auchan Romania, Frederic Bellon, fara a preciza exact in cat timp va ajunge la acest nivel al vanzarilor.

Immochan Romania, infiintata in ianuarie 2012, administreaza in prezent zece galerii comerciale din care patru in Bucuresti -Auchan Titan, Vitan, Crangasi si Drumul Taberei.

Restul de sase galerii sunt in Pitesti-Bradu, Craiova-Craiovita, Sibiu, Brasov-Eliana Mall, Bacau si Targu Mures-Sud.