Dezvoltatorul celui mai profitabil mall din Romania, AFI Palace Cotroceni, va dezvolta pana in octombrie 2017 un centru comercial in centrul Brasovului, pe un bulevard care leaga Centrul Vechi de toate zonele orasului.

AFI Palace Cotroceni1Anuntul vine in urma achizitionarii AFI Europe Romania a unui teren de 40.000 mp in centrul orasului Brasov. Centru comercial va avea o suprafata totala inchiriabila de 45.000 mp, dispusa pe trei niveluri accesibile prin trei intrari principale, conectate de un culoar. Cel de-al treilea etaj va gazdui zona de restaurante si divertisment, inclusiv un cinematograf. Vizitatorii vor beneficia de o terasa de mari dimensiuni cu vedere catre Muntii Carpati, care va gazdui diverse evenimente si activitati pentru familii si turisti.

„Brasovul este principala destinatie turistica din Romania, atragand aproximativ 1,5 milioane de turisti pe an, iar orasul are un numar mare de locuitori, cu o putere de cumparare peste medie. Aceste lucruri, impreuna cu locatia perfecta din centrul orasului, ne-au convins sa intram pe piata de retail din Brasov si sa dezvoltam acest proiect cu destinatie mixta. Terenul este situat in centrul orasului si al zonei de afaceri a Brasovului (Centru Civic), pe fosta platforma Hidromecanica, inregistrand astfel un trafic foarte ridicat. Vizibilitatea este exceptionala, datorita faptului ca spatiul este localizat in principala piata din Brasov si pe bulevardul principal care leaga Centrul Vechi de toate zonele orasului si de iesirea catre Bucuresti. Aceasta locatie unica, impreuna cu un centru comercial dupa un design marca AFI, in inima Brasovului, vor asigura succesul proiectului pentru compania noastra, pentru retailerii care ni se vor alatura si, mai ales, pentru locuitorii Brasovului”, a spus David Hay, CEO AFI Europe Romania.

AFI Europe Romania se afla deja in discutii avansate cu un lant de hypermarket-uri si cei mai mari retaileri de fashion pentru a fi ancorele centrului comercial.

Acesta este cel de-al treilea centru comercial pe care AFI Europe il va dezvolta in Romania, dupa AFI Palace Cotroceni, un proiect de 81.000 mp situat in Bucuresti, si AFI Palace Ploiesti, cu o suprafata totala inchiriabila de 33.000 mp.