Ursus Breweries își extinde portofoliul prin lansarea Ursus Retro – un nou sortiment de bere blondă nepasteurizată.

Ursus Retro este o bere „cu gust ca atunci, dar ideală pentru acum”. Ambalajul completează imaginea „retro” prin sticla de tip Euro, forma clasică a sticlei de bere din perioada anilor ‘90, îmbinată cu simbolistica Ursus reprezentată prin ursul carpatin.

“Ursus Retro vine să răspundă nevoii de diversificare a iubitorilor de Ursus, cu o bere nepasteurizată, cu gust bogat“,  a declarat Victor Teioșanu, Premium Brands Director.

Produsă după o rețetă proprie, Ursus Retro are o rețeta 100% malț și drojdie de tip Lager, iar gustul combină amăreala distrinctivă a hameiului, cu notele ușor dulci de cereale.

Noul sortiment va fi disponibil începând cu 26 martie 2018 în lanțurile de comerț modern și tradițional din toată țara, în mai multe variante de ambalaj: sticlă returnabilă de 500 ml, sticlă nereturnabilă de 500 ml, doză de 500 ml, pachet de 6 doze și draught.

Campania pentru lansarea Ursus Retro, dezvoltată sub conceptul “Distracția legendară revine cu Ursus Retro!”, include un spot TV, comunicare online și în Social Media, precum și promovare la raft într-un stil retro inovator și se va derula în perioada 29 martie 2018 – 15 iunie 2018.

Despre Ursus Breweries

Ursus Breweries este cel mai mare producător de bere din România. Mărcile din portofoliul Ursus Breweries sunt: Ursus, Timișoreana, Ciucaș, Grolsch, Peroni Nastro Azzurro, Redd’s, Stejar, Azuga, Pilsner Urquell și St. Stefanus.

Despre Asahi

Asahi Group Holdings este o afacere globală, cu operaţiuni în peste 100 de ţări din întreaga lume, în domenii precum producţia de bere, a băuturilor alcoolice, a băuturilor răcoritoare şi a produselor alimentare. În industria berii, Asahi deţine un portofoliu diversificat, care include mărcile simbol Asahi Super Dry, Peroni Nastro Azzurro şi Grolsch.

În 31 martie 2017, Asahi Group Holdings Ltd. a finalizat achiziția fostelor operaţiuni de afaceri și mărci deţinute de SABMiller în Europa Centrală și de Est – care include afacerile din Republica Cehă, Republica Slovacă, Polonia, Ungaria și România și alte active conexe, inclusiv operaţiunile de export din Europa şi Coreea de Sud.

Începând cu data de 1 aprilie 2017, noua companie funcţioneaza  sub numele de Asahi Breweries Europe Group (ABEG).