Consiliul Concurenței a aprobat, la sfârșitul lunii martie, concentrarea economică prin care compania poloneza Tymbark preia îmbuteliatorul de apă minerală Rio Bucovina.

Bucovina”Autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu regulamentul privind concentrările economice. Ca urmare a analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiunea nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante”, potrivit reprezentanților autorității de concurență.

Tymbark, care face parte din grupul polonez Maspex, are ca principală activitate de băuturi necarbonatate, fiind însă prezent, cu brandul LaFesta, și pe piața mix-urilor de cafea și a băuturilor calde. Compania poloneză a mai făcut și alte achiziții pe piața românească, preluând producătorul de paste făinoase Arnos din Oradea și compania Pan Group din Craiova, activă pe piața prăjiturilor ambalate și a snacksurilor sărate.

Rio Bucovina, care își desfășoară activitatea pe piața producției și comercializării de apă îmbuteliată și băuturi răcoritoare carbonatate, este al treilea îmbuteliator de apă minerală din România după volumele vândute.