Starbucks a inaugurat pe 27 octombrie cea de-a 24-a unitate din România, în mall-ul Veranda Obor. Cafeneaua are circa 220 mp cu tot cu terasa de afară, au declarat reprezentanţii Starbucks pentru Retailers.

starbucks-veranda

„Această deschidere din Veranda Mall ne ajută să fim mai aproape și de clienții noștri din zona Obor. Sperăm ca aceștia să se bucure de experiența unică și de serviciile oferite de Starbucks, dar și să împartă cu noi pasiunea pentru cafeaua de cea mai bună calitate”, a declarat Mateusz Sielecki, Director Regional Starbucks România & Bulgaria.

Această deschidere vine după ce în 18 octombrie, marele lanţ de cafenele a deschis o unitate la parterul noului centru comercial ParkLake Shopping Center.

starbucks-veranda-mall-11

Starbucks a fost preluat în anul 2015 de către operatorul polonez Amrest și a intrat pe piața românească în 2007, când a deschis prima cafenea în centrul de retail din București – Plaza România. În prezent, există deja 24 de cafenele Starbucks în țară: 15 în București, una în Cluj – Napoca, două în Timișoara, două în Constanța, una în Brașov, una în Craiova și două în Iași.

Starbucks şi AmRest

Istoria Starbucks Coffee Company începe în 1971, în Seattle. În prezent, compania este printre liderii mondiali în aprovizionarea, vânzarea și prăjirea cafelei.

Cât despre AmRest Holding SE (AmRest, WSE: EAT), acesta este cel mai mare operator independent de lanțuri de restaurante din Europa Centrală și de Est, cu o prezență internațională în creștere. Din anul 1993 a început să construiască un portofoliu de branduri puternice și recunoscute precum KFC, Pizza Hut, Burger King și Starbucks, bazate pe francize solide și parteneriate de tip joint venture.

AmRest deține brand-ul Tagliatella care este dezvoltat internațional atât ca restaurante operate de companie, cât și ca restaurante în regim de franciză. AmRest a achiziționat, de asemenea, două branduri renumite care operează în China – Blue Frog și Kabb. În prezent, AmRest operează peste 1.000 de restaurante lidere în categoriile Quick Service și Casual Dining. Operatorul are peste 22.000 de angajați în 13 țări.