Erik Hageleit (fost director al Beiersdorf România și Moldova între 2007 și 2012) este noul director general al Hochland România. Germanul a revenit în țara noastră, în care spune că i-a plăcut să lucreze și locuiască.

„Sunt onorat să mă alătur Hochland România ca Director General și mă bucur să revin în această țară. Mi-a plăcut să lucrez și să locuiesc în România, e un loc în care am avut prilejul să întâlnesc profesioniști de primă clasă. Sunt impresionat de reușitele Hochland în România și abia aștept să îmi aduc contribuția la dezvoltarea companiei”, a declarat managerul german.

Pe lângă faptul că nu se află la primul contact profesional și cultural cu piața locală, Hageleit este un manager cu experiență internațională, cu un excelent parcurs profesional în poziții de general management, marketing și vânzări în domeniul FMCG și un lider desăvârșit, care a gestionat echipe multiculturale atât în cadrul Beiersdorf, cât și în cadrul producătorului de cosmetice premium Maria Galland Group.

Noul Director General al Hochland România a absolvit Facultatea de Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Christian-Albrechts din Kiel, Germania, și vorbește pe lângă limba germană, engleză, franceză, spaniolă, rusă și chiar și română.

În România, Hochland este liderul pieței de brânzeturi, iar brandul Hochland este prezent la nivel local de peste 20 de ani. Compania a fost înființată în țara noastră în anul 1998, are în prezent 300 de angajați și deține două fabrici, la Sighișoara și Sovata. Portofoliul local cuprinde o gamă largă de sortimente, de la specialități din brânză la brânzeturi tradiționale. Principalele categorii de pe piața din România sunt cașcavalul, brânza topită și telemeaua.

Grupul german Hochland produce toate categoriile majore de brânzeturi și are la bază o tradiție de 90 de ani. Hochland este o afacere de familie, care s-a remarcat în industrie prin calitatea desăvârșită a produselor din portofoliu. În prezent, Hochland este unul dintre cei mai mari producători de brânzeturi la nivel global, care vinde sute de sortimente în peste 30 de țări din întreaga lume. Compania deține 12 unități de producție în șapte țări și are la ora actuală aproximativ 4.400 angajați în toată lumea.