Auchan a închiriat spațiu în Bucur Obor și va deschide acolo primul său supermarket. Pe lângă alegerea unei locații emblematice pentru comerțul bucureștean, notabil este și faptul că Auchan a optat pentru deschiderea primului său magazin de acest tip în România. Inaugurarea se va produce până la finele acestui an.

Despre viitorul magazin, retailerul a comunicat că va avea o suprafață de vânzare de circa 2.300 de mp și va oferi „o gamă largă de produse, toate cu prețurile mici, aflate în concordanță cu strategia comercială a companiei”. Rămâne de văzut unde se vor plasa prețurile supermarketului Auchan, în condițiile presiunii generate de amplasarea sa în proximitatea celei mai ieftine piețe bucureștene, Piața Obor.

Deschiderea supermarketului Auchan în Bucur Obor este un pas important în direcția dezvoltării comerțului de proximitate al companiei. Începând cu acest an, Auchan Retail România și-a extins dezvoltarea în zona de multiformat prin deschiderea primelor magazine de proximitate – MyAuchan, în parteneriat cu Petrom SA. În prezent, compania numără 33 de hipermarketuri și 4 magazine de proximitate My Auchan – deschise în stații Petrom.

În lume, Auchan ocupă locul 11 în clasamentul retailerilor, prin prezența sa în 17 țări, unde operează peste 3.700 de magazine și dă de lucru unui număr de peste 350.000 de oameni.