Sunt în pregătire încă trei deschideri de restaurante McDonald’s în acest an în România iar primul va fi în Timişoara, au declarat reprezentanţi ai liderului pieței restaurantelor pentru Retailers.ro.

Viitorul restaurant timişorean va fi al treilea din oraş. În plus, presa locală scria de curând că lucrările la restaurant se desfăşoară între  două importante centre de afaceri, Openville și Timișoara Business Centre, mai precis, pe strada Circumvalațiunii, în parcarea unui fost magazin Billa.

Asta după ce vinerea trecută, Premier Restaurants România, compania care operează în franciză restaurantele McDonald’s din România, a deschis al doilea restaurant din Bacău, acesta fiind al 69-lea restaurant deschis în România.

Restaurantul din Bacău a fost deschis în urma unei investiții de 2,5 milioane de lei (0,55 milioane de euro) în centrul comercial Arena Mall. Cu această nouă deschidere, lanţul a mai adus 40 de locuri noi de muncă în acest oraş, pe lângă cei 70 de angajaţi din restaurantul deschis acolo în urmă cu 19 ani.

“Azi am ajuns la o rețea de 69 de restaurante, aceasta fiind prima deschidere din acest an. Avem 22 de proiecte de dezvoltare și investiții care urmează să fie implementate până la finalul anului. Sunt proiecte ambițioase, în care avem încredere și, de aceea, sperăm ca cei 200.000 de clienți care ne vizitează zilnic să ne rămână alături și să ne susțină ca și până acum”, a declarat la inaugurarea de la Bacău, Daniel Boaje (foto de sus, stânga), Director General Premier Restaurants România.

În plus, directorul a adăugat că mai caută încă o locaţie în Bacău. Acest lucru poate fi de înţeles, dacă avem în vedere că primul restaurant al lanţului din oraş a beneficiat anul trecut, după spusele directorului, de 800.000 – 900.000 de vizitatori.

”Am intrat pe piața din România acum aproximativ 20 de luni. România este cea mai mare piață pentru noi. Până la sfârșitul anului vom mai deschide încă trei restaurante. Avem planuri pentru ca la anul să deschidem încă șapte. În următorii trei ani plănuim să investim aproximativ 90 de milioane de euro pe cele șase piețe pe care activăm (România, Grecia, Malta, Estonia, Lituania, Letonia) și să deschidem peste 33 de restaurante noi, ca să ne apropiem de 180 de restaurante în total. De asemenea, modernizăm restaurantele existente”, a declarat, la rândul său, Victor Tedesco, director general al Premier Capital.

De altfel, la deschiderea de la Bacău au fost prezenţi şi Daniel Boaje – Director General Premier Restaurants România, Melo Hili – Director General Hili Ventures şi preşedinte Premier Capital şi Victor Tedesco, Director General Premier Capital (de la stânga la dreapta, în poza de mai jos).

Performanţe şi noutăţi

Noul restaurant din Bacău are integrat și un nou sistem de operare, o inovație a sistemului McDonald’s, care va eficientiza operațiunile din bucătărie, cele de comandă și servire și va digitaliza interacțiunea clienților în restaurant.

“Capacitatea restaurantului este de aproximativ 700 de sandwich-uri pe oră şi poate primi cam 200-300 de clienţi pe oră”, a declarat Daniel Boaje.

Se ştie că, în linii mari, restaurantele McDonald’s arată la fel, în întreaga lume. Totuşi, ca o culoare locală, directorul a anunţat că restaurantele pregătesc în continuare şi alte surprize culinare precum cârnăciorii olteneşti, caşcaval pane şi altele, pe lângă McMicii deja cunoscuţi. În plus, de anul trecut se serveşte şi supă.

Curiozităţi

Pentru a ne confirma anumite informaţii, un reprezentant al McDonald’s ne-a declarat că, aşa cum auzisem,  cartofii prăiţi se ambalează în cutie şi sunt păstraţi maxim 7 minute iar dacă nu sunt serviţi, se aruncă. De asemenea, carnea prăjită se ţine încălzită 20 de minute iar dacă în acest timp nu este servită, de asemenea, se aruncă. Merită subliniat însă că nu prea putem vorbi în aceste cazuri de risipă, întrucât tot sistemul de cerere din partea clienţilor e foarte bine controlat.

În ceea ce priveşte provenienţa unora dintre produse: chiflele sunt aduse de la fabricaTitan din Bucureşti iar carnea este adusă de la o fabrică din Italia, acreditată McDonald’s.

Despre McDonald’s în România

Începând cu anul 2016, McDonald’s este parte a companiei Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare a restaurantelor McDonald’s din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania și Malta. Premier Capital plc operează 134 de restaurante în locaţii importante, mai mult de jumătate dintre ele având McDrive și numeroase cafenele McCafé. În România, McDonald’s este lider al pieței restaurantelor, cu 69 de restaurante în 21 de oraşe. Până în prezent, compania a investit peste 800 de milioane de lei în România, are 5.000 de angajaţi şi primește zilnic peste 200.000 clienţi. În 2016 a fost desemnat cel mai bun angajator pentru al treilea an consecutiv, conform AON România.