Concret Construct AG, care a construit mai multe magazine Lidl, a finalizat şi al cincilea depozit al marelui retailer, în apropierea orașului Roman, în comuna Cordun. Astfel, în luna mai a început activitatea celui de-al cincilea depozit Lidl din România, care deservește 50 de magazine din zona Moldovei.

În fiecare zi, în depozit descarcă marfa 50 – 60 de camioane şi tot 50 – 60 de camioane ies zilnic cu marfa din depozit, care are înălţimea maximă de 18 m până la tavan, în timp ce rafturile pot ajunge la 12,5 m. Marfa stă în depozit doar o zi, în medie, înainte de a ajunge la magazine.

Construcția este un punct logistic extrem de important pentru eficientizarea procesului de distribuție în zona de Est a țării.

Cu o suprafață totală construită de peste 45.000 mp, pe o suprafață a terenului de 133.000 mp, noul centru logistic Lidl este situat în comuna Cordun, în imediata apropiere a orașului Roman. Depozitul se află în proximitate față de drumul european E85, acesta fiind un factor important în alegerea locației, deoarece permite menținerea distanței medii de transport a produselor către magazine, sub 150 de kilometri, și eficientizează procesul de distribuție din zona de est a țării.

„Ca toate clădirile noi din portofoliul nostru, și aceasta a fost realizată folosindu-se tehnologii avansate din domeniul construcțiilor”, a spus Vincent Martin (foto mai sus), Director Regional Roman, Lidl România.

În plus față de procesul de construcție orientat către sustenabilitate, cel de-al cincilea depozit al companiei se remarcă prin faptul că a fost proiectat să aibă o amprentă redusă de carbon. De exemplu, consumul scăzut de energie necesară funcționării depozitului sau implementarea soluțiilor tehnice precum recuperarea energiei termice generată de instalația frigorifică și folosirea acesteia pentru încălzire, asigură standardele înalte de eficiență energetică a clădirii.

Primul depozit Lidl din zona Moldovei are 190 de angajaţi. La fel ca în restul țării, nici un angajat Lidl din noul depozit nu va realiza un venit lunar mediu mai mic de 3.500 de lei brut (2.180 de lei net), sumă ce include salariul și tichete de masă în valoare de 15 lei pentru fiecare zi lucrată, bonusuri anuale de Paște și de Crăciun, precum și alte tipuri de bonusuri, ca cel aniversar, oferit comisionarilor și stivuitoriștilor din depozit. La acestea se adaugă și alte beneficii, precum asigurare de viață și de sănătate, pachete sau vouchere Back to school pentru angajații care au copii în ciclul școlar primar și gimnazial, transport gratuit până la depozit, concediu care crește progresiv în primii ani de activitate și oportunități de dezvoltare profesională. De exemplu, înaine de deschiderea de luna aceasta, fiecare angajat a beneficiat de o perioadă de școlarizare în unul dintre depozitele Lidl din țară, la Iernut, Nedelea, Chiajna sau Lugoj.

Noul centru logistic din Roman dispune de o serie de facilități destinate angajaților, precum vestiare speciale, o sală de mese și o zonă de relaxare cu o suprafață de aproximativ 138 mp, care se continuă cu o terasă exterioară de 100 mp, unde angajații pot lua prânzul.

Despre Lidl

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piața de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent în 30 de țări din întreaga lume și în prezent operează aproximativ 10.500 de magazine și peste 150 de centre logistice în 29 de țări la nivel mondial.

În prezent, Lidl are aproximativ 260.000 de angajați, dintre care peste 6.000 în România, unde retailer-ul german are deschise 243 de magazine și 5 centre logistice.