BenQ a lansat in Romania noul brand premium QisDesign cu produse de iluminat cu tehnologie LED. Corpurile au o durata de viata de 50.000 de ore si sunt lucrate manual in totalitate sau partial, iar seriile sunt limitate.

,,Sunt convis ca aceste lampi vor avea cautare in Romania, pentru ca sunt destul de multi romani care isi permit astfel de produse”, a declarat Mike Borze, managing director Central & Eastern Europe, BenQ.

In ceea ce priveste pretul acestor produse acesta porneste de la 300 de euro si poate ajunge pana la 3.000 de euro.

Inspirate din unduirile unei rochii de flamenco, noile lampi din gama Flamenca sunt cu senzori sensibili la atingere, astfel ca atunci cand sunt atinse intra in “dancing mode”, cu jocuri surprinzatoare de lumini, aducand pasiunea unui dans spaniol in casele utilizatorilor. Lampa functioneaza atat conectata la priza, cat si conectata prin cablu USB la un PC, sau pe baterii AA.
Lampile ambientale Aurelia sunt rezultatul studiului realizat in colaborare cu Muzeul National de Biologie Marina si Aquarium din Taiwan. Designul lampilor Aurelia este inspirat din liniile corpului meduzei, iar abajurul acrilic transparent tratat accentueaza  asemanarea. Designul lampilor Aurelia este definitivat de un inel sensibil la atingere care modifica intensitatea luminii emisa de lampa LED, efect luminos inspirat din esenta naturii aflata in continua schimbare.

 Lampa de birou Be Light, declaratie de arta si stil, are ca sursa de inspiratie tehnica origami si impresioneaza prin precizia sofisticata, dar si prin simplitatea designului cu finisaje din aluminiu. Be Light este o opera de arta in trei dimensiuni, care permite utilizatorilor sa ajusteze unghiul de iluminare si inaltimea lampii, in diferite scenarii de lectura, intr-o camera de studiu sau in dormitor. Distinsa cu trei premii pentru design, inclusiv Red Dot si IF Design, lampa pliabila are un design ce se inspira din filozofia “forma deriva din functionalitate”. Atunci cand nu este utilizata, Be Light poate fi pliata, avand o grosime de 1,8 cm, datorita sursei de iluminare LED care ocupa un spatiu redus.
Lampa Seagul are un design inspirat din zborul pescarusilor, iar pentru a reda cat mai fidel ideea de libertate si delicatetea, specialistii in design au plasat sursa de lumina “aripile”  lampii.  Pentru a realiza acest proiect, echipa QisDESIGN a colaborat cu Muzeul National de Biologie Marina si Aquarium din Taiwan. Imitand zborul pescarusului, “aripile” pot fi reglate in functie de intensitatea luminoasa dorita prin cele doua butoane situate pe corpul lampii.
Inspirate din forma rafinata a recifelor de corali, lampile Coral imita reflexia naturala a razelor luminoase in ocean. Lampile Coral creeaza un efect vizual fascinant, fiind accesoriul perfect pentru masa, podeaua sau peretele din sufragerie. Datorita unei tehnici speciale de difuzie, lumina emisa de LED-urile care stau la baza lampii Coral este distribuita in mod uniform pentru a reda un efect de stralucire. Designul este dezvoltat in colaborare cu Muzeul National de Biologie Marina & Aquarium, din Taiwan, recunoscute pentru implicarea in protejarea recifelor de corali.
Lampa ambientala Crystal se bazeaza pe varietatea de culoare oferita de luminile LED si uimeste utilizatorii prin jocurile interactive de lumini. Lampa ambientala este formata din diverse „cristale” stralucitoare cu reflexii de lumina.  „Cristalele” pot fi asamblate cu usurinta in diferite forme,  printr-o conexiune magnetica. Modul de iluminare poate fi schimbat de la distanta, cu ajutorul unei telecomenzi, astfel incat acestea sa se potriveasca starii de spirit, modul curcubeu ofera o selectie multicolora, in vreme ce modul „breath” trece prin paleta de culori de la cele mai deschise pana la cele mai inchise.