Producatorul de solutii tehnologice, Goclever, a intrat pe piata locala cu doua noi modele de tablete: Goclever Orion 70, destinat utilizatorilor care cauta un dispozitiv compact si eficient si ORION 101 pentru pasionatii de tehnologie.

Modelul ORION 101, urmasul cunoscutului Goclever Tab R105BK,  se adreseaza utilizatorilor business, aflati in cautarea unui dispozitiv cu design ergonomic, cu tastatura incorporata si cu performante remarcabile.

Echipat cu un procesor ultra-rapid cu patru nuclee, un ecran IPS de 10 inch cu o rezolutie maxima de 1280×800 pixeli si o tastatura QWERTY, ORION este ideal pentru redactarea documentelor, editarea de emailuri sau realizarea de prezentari. Tastatura este una neconventionala, comunicand cu tableta prin bluetooth si oferind astfel flexibilitate maxima utilizatorilor. ORION 101 poate fi folosit ca un notebook clasic, prin combinarea tabletei cu tastatura, in timp ce standardul Bluetooth 2.0 permite si folosirea tastaturii in mod wireless. In timpul transportului tastatura poate fi folosita pe post de husa de protectie pentru tableta.

ORION 101 este livrata cu sistemul de operare Android 4.1. Conexiunea la retea si la internet se face prin intermediul modului Wi-Fi b/g/n. Dispozitivul cantareste doar 600 g (876 g cu tastatura) si este echipat cu o baterie care asigura o durata de functionare de pana la sase ore, doua camere (una frontala de 0,3 MP si o camera de 2 MP in spate).

 

Tableta ORION 70 este potrivita atat pentru navigarea pe internet, cat si pentru rularea de jocuri sau vizionarea de filme la rezolutie Full HD, fiind solutia perfecta pentru cei care cauta cel mai bun raport calitate-pret.

Dispozitivul se bazeaza pe un procesor cu patru nuclee Allwinner A31s de 1GHz (Cortex A7), un GPU cu opt nuclee PowerVR SGX544MP2 si 1 GB de memorie DDR3. Aceasta configuratie asigura rularea fara probleme si a celor mai pretentioase aplicatii si jocuri, respectiv vizonarea fluida a contintului video Full HD. Ecranul de 7 inch are o rezolutie maxima de 1024×600 pixeli. Dispozitivul ofera 8 GB spatiu de stocare sub forma de memorie flash incorporata, ce poate fi extinsa prin carduri microSD cu capacitate maxima de 32GB.

ORION 70 dispune de cea mai noua versiune de Android (4.2). Conexiunea la retea si la internet se face prin intermediul modului Wi-Fi b/g/n.